Aviacinė vasara prasideda: skrydžiai iš Lietuvos – nuo Maroko iki Kazachstano

Paskutinis kovo sekmadienis – aviacinio vasaros skrydžių sezono pradžia. Šįmet Lietuvos oro uostai jo metu keliautojams ne tik suteiks galimybę tiesiogiai nuskristi iki garsių kurortų prie Adrijos ir Juodosios jūrų bei Atlanto vandenyno, bet ir pasiekti mitais apipintą didžiausią Vidurio Azijos šalį Kazachstaną.

 Paskutinis kovo sekmadienis – aviacinio vasaros skrydžių sezono pradžia.  
 Paskutinis kovo sekmadienis – aviacinio vasaros skrydžių sezono pradžia.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 10:22 AM, atnaujinta Mar 23, 2018, 10:24 AM

„Šių metų vasaros sezoną keleiviams suteiksime ne tik galimybes patogiai pasiekti naujus miestus tokiose šalyse kaip Graikija, Bulgarija ar Ispanija. Kviesime rinktis ir jau pamėgtas, tradicinėmis tapusias šiltojo metų laiko kryptis, pradedant Odesa ir Sankt Peterburgu, baigiant Glazgu ir Edinburgu“, – sakė Lietuvos oro uostų Strateginės komunikacijos skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Iš Kauno oro uosto jau kovo 26 d. „Ryanair“ lėktuvai pradės kilti Ispanijos miesto Žironos kryptimi, kurį keliautojai dažnai renkasi norėdami aplankyti vos šimtu kilometrų nutolusią Barseloną. Nuo kovo 27 d. „Wizz Air“ oro tiltu Vilnių sujungs ir su kitu turistų pamėgtu Viduržemio jūros regiono megapoliu Atėnais.

Na, o svajojantiesiems trumpam pabėgti į šiltųjų kraštų kurortus, 2018 m. vasaros aviacinis sezonas bus ypač dosnus naujovių. Kovo 28 d. bendrovė „Ryanair“ iš sostinės pradeda skraidinti į Graikijos Korfu salą, o jau ateinančią dieną iš Kauno oro uosto pasiūlys aplankyti Bulgarijos Burgaso uostamiestį šalia Juodosios jūros kurortų bei Riminį prie Adrijos jūros Italijoje.

„Išbandyti kitas vasaros sezono naujoves bus galima kiek vėliau. Pavyzdžiui, pirmąjį ilgai Lietuvos verslininkų lauktą tiesioginį skrydį iš Vilniaus į Kazachstano sostinę Astaną, šios šalies oro bendrovė „SCAT Airlines“ įvykdys gegužės 30 d. Dar vieną džiugią naujovę verslo klientams pasiūlys „LOT“ oro linijos, nuo gegužės 22 d. pradėsiančios tiesioginius skrydžius tarp Kauno ir Varšuvos, jie bus patogūs ir norintiesiems tęsti kelionę iš Lenkijos sostinės tolimesnėmis kryptimis“, – aiškino I. Baltrušaitienė.

Kelių jau pamėgtų krypčių laukia pokyčiai – bendrovė „Wizz Air“, skraidanti iš Vilniaus į Milaną, keičia oro uostą. Vietoje Bergamo miestelio dabar bus galima skristi tiesiai į didžiausią Italijos mados sostinės oro uostą Malpensą. Oro uosto keleivių puikiai įvertintą Agadiro kurortą Maroke bus galima aplankyti ir karštuoju metų laiku – ši kryptis bus vykdoma ir vasaros sezono metu.

Oro bendrovė „airBaltic“, atsižvelgdama į verslo keliautojų poreikius, nuo kovo 27 d. padidins skrydžių iš Palangos oro uosto į Rygą skaičių. Tiesiogiai į kaimyninę sostinę bus galima nuskristi 14 kartų per savaitę. Ši aviakompanija nuo gegužės 5 d. taip pat pridės dar vieną papildomą skrydį į Rygą iš Vilniaus oro uosto. Skrydžių dažnumas šia kryptimi išaugs iki 33 kartų per savaitę.

Taip pat į oro uostų skrydžių žemėlapius sugrįš sezoniniai maršrutai – iš Vilniaus bus skraidoma į Chaniją, Odesą ir Sankt Peterburgą, iš Kauno – į Edinburgą ir Rodą, iš Palangos – į Glazgą, Minską, Maskvą ir Varšuvą.

Naujų skrydžių iš Lietuvos oro uostų pasirinkimu keliautojai galės džiaugtis ir nuo spalio pabaigoje prasidėsiančio žiemos aviacinio sezono. Jo metu tiesioginių skrydžių iš Vilniaus geografija prasiplės iki Jordanijos sostinės Amano ir Venecijos Trevizo oro uosto, o Kaunas džiaugsis atsiradusiu oro susisiekimu su Milano Malpensos oro uostu, Bolonija ir Tel Avivu, o Pafosą bus galima aplankyti ne tik vasaros, bet ir žiemos sezonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.