V. P. Andriukaitis – apie naujus mokesčius Lietuvoje

Lietuvai vis dar išlieka aktualūs turto ir aplinkosaugos mokesčiai, be to, būtina struktūrinė mokesčių reforma bei pajamų nelygybės mažinimas, teigia eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Aplinkosaugos mokesčiai ar turto mokesčiai išlieka aktualūs ir būtų raginimas apie tai galvoti“, – komitete penktadienį sakė V. P. Andriukaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Aplinkosaugos mokesčiai ar turto mokesčiai išlieka aktualūs ir būtų raginimas apie tai galvoti“, – komitete penktadienį sakė V. P. Andriukaitis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 12:12 PM, atnaujinta Mar 23, 2018, 12:31 PM

Jis Seimo Europos reikalų komitete pristatydamas Europos Komisijos tarpinę žiemos ekonomikos prognozę, teigė, kad būtina peržiūrėti mokesčių sistemą.

„Aplinkosaugos mokesčiai ar turto mokesčiai išlieka aktualūs ir būtų raginimas apie tai galvoti“, – komitete penktadienį sakė V. P. Andriukaitis.

Eurokomisaro teigimu, „ Lietuva neišnaudoja tinkamai mokesčių sistemos, mokesčių sistemos struktūrinė reforma yra labai svarbi“. Be to, prabrėžė, kad pajamų nelygybė bei skurdas išlieka pagrindine šalies problema.

„Pirmiausias iššūkis yra skurdo ir pajamų nelygybės, miesto ir kaimo gyventojų kokybės skirtumai“, – teigė V. P. Andriukaitis.

Pasak eurokomisaro, Europos Komisija prognozuoja, kad Lietuvos ekonomika augs lėčiau, bet sparčiau nei likusioje Europoje. Šiemet realus bendrasis vidaus produktas (BVP) turėtų paaugti 2,9 proc., o kitąmet – 2,6 proc.

EK žiemos tarpinėje ekonomikos prognozėje nurodoma, kad ekonomikos augimas lėtės dėl mažėjančio eksporto ir vartojimo.

Tuo metu Europos Sąjungos ekonomika šiemet turėtų augti 2,3 proc., 2019 metais – 2 proc. Praėjusių metų Bendrijos ekonomika preliminariai augo 2,4 proc.

EK vertinimu, šiemet ir kitąmet infliacija Lietuvoje turėtų šiek tiek mažėti, atitinkamai iki 2,9 proc. ir iki 2,6 proc. Anot Komisijos, daugiausiai kainų kilimą lems energetikos kainos ir atlyginimų augimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.