Ministras apramino – prekyba sekso prekėmis nesikeis

Kilus pasipiktinimui, kad siūloma griežtinti prekybą sekso prekėmis, ūkio ministras Virginijus Sinkevičius tikina, kad niekas nesikeičia, tiesiog prekybos taisyklės perkeliamos į įstatymą.

Sekso reikmenimis buvo leidžiama prekiauti tik specializuotose parduotuvėse, taip bus ir toliau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sekso reikmenimis buvo leidžiama prekiauti tik specializuotose parduotuvėse, taip bus ir toliau.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-28 16:03

Anot jo, dėl Vartotojų teisių apsaugos įstatymo projekto, už kurį antradienį plenariniame posėdyje balsavo 93 Seimo nariai, naujų prekybos taisyklių neatsiras.

„Priėmus šį įstatymą praktiškai niekas nepasikeis. Vartotojų teisių apsaugos įstatymo pakeitimo projekte numatytas reguliavimas nėra naujas, tiesiog įstatymo lygmeniu įtvirtinami šiuo metu galiojantys reikalavimai prekybai sekso reikmenimis“, – teigė V.Sinkevičius.

Anot jo, kaip ir iki šiol, sekso prekėmis bus prekiaujama tik specializuotose parduotuvėse, o kontraceptinėms priemonėms draudimai negalioja.

„Sekso reikmenimis buvo leidžiama prekiauti tik specializuotose parduotuvėse, taip bus ir toliau. Pabrėžtina, kad tai negalioja kontraceptinėms priemonėms, kurių ir toliau bus galima įsigyti tose pačiose prekybos vietose“, – tikino ministras.

Trečiadienį taisyklių perkėlimą sukritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Anot jos, „tokie juokingi pasiūlymai atsiranda, kai rimtam darbui laiko nebelieka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.