Iškilo Aleksoto kviesliai – tai svarbu keliaujantiems

Kauniečiai ir miesto svečiai turi galimybę dar labiau pažinti Aleksotą ir jo įžymybes.

Veiverių plente įrengti informaciniai stendai, kuriuose pažymėtos įdomiausios lankytinos Aleksoto vietos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Veiverių plente įrengti informaciniai stendai, kuriuose pažymėtos įdomiausios lankytinos Aleksoto vietos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 30, 2018, 9:37 AM

Dėl to smarkiai pasistengė šios miesto dalies bendruomenė – įrengė stendus su gausia informacija apie įdomias lankytinas šio gyvenamojo rajono vietas.

Į Aleksotą atvykstantys svečiai ir čia gyvenantys kauniečiai turėtų pastebėti naujovę.

Veiverių plente dviejose vietose atsirado dideli iš tolo matomi stendai. Jie įrengti netoli Aleksoto seniūnijos ir ties Kauno bei Garliavos riba prie II forto viešojo transporto stotelės.

Naujuose stenduose matomas Aleksoto žemėlapis ir surašytos gražiausios ir įdomiausios vietos, objektai, kuriuos verta aplankyti.

Greta pateiktos ir fotografijos, kad žmonės žinotų, kuo yra viliojami. Stende nurodyta, kad dėmesio verta Aleksoto apžvalgos aikštelė ir funikulierius, Jiesios piliakalnis, populiariai vadinamas Napoleono kalnu.

Taip pat II fortas, Marvelės slėnis ir Aleksoto perlas – caro laikų kaskados.

Kviečiama ir į Naugardiškių parką, Botanikos sodą. Pažymėta ir Šv.Kazimiero bažnyčia, S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas bei seniūnija ir Aleksoto bendruomenės centras.

„Puikus sumanymas. Gyvenu Aleksote, tačiau taip ir nesu buvusi Naugardiškių parke. Dabar būtinai ten nukaksiu. Manau, kad daugelis, pamatę šiuos stendus, labiau susidomės Aleksoto įžymybėmis“, – sakė kaunietė Alvina Bendorienė.

Idėja įrengti informacinius stendus kilo Aleksoto bendruomenės centro atstovams. Šio centro valdybos narys Ramūnas Navickas pasakojo, kad pernai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė lėšų savivaldybių bendruomenės veiklai paskatinti.

„Rašėme projektus ir laimėjome 28 tūkstančius eurų. Už juos atlikome keletą darbų, tarp jų – sukūrėme ir įrengėme stendus. Su žmonėmis tarėmės, ką išskirtinio turime.

Stendus sukūrė dizainerė Aurelija Kudirkienė“, – pasakojo R.Navickas.

Naujieji stendai įrengti judriose, gerai matomose ir apšviestose vietose.

Todėl Aleksoto bendruomenės nariai tikisi, kad jie vandalams neužklius.

„Deja, anksčiau įrengti informaciniai stendai būna nuniokojami. Sudaužytas buvo Aleksoto apžvalgos aikštėje įrengtas stendas. Taip pat sugadintas ir stendas prie Jiesios piliakalnio. Juos planuojama atnaujinti gaminant iš patvaresnių medžiagų“, – sakė R.Navickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.