Už nesąžiningą komercinę veiklą kliuvo ir Varle.lt: skirta keturženklė bauda

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba informuoja apie UAB „VARLE“ vykdytą nesąžiningą komercinę veiklą bei bendrovei taikytą sankciją.

Tarnyba gavo vartotojų prašymų dėl UAB „VARLE“ vykdomos veiklos. Prašymuose vartotojai nurodydavo, kad internetinėje parduotuvėje www.varle.lt užsisakė prekių, kurioms buvo taikomos nuolaidos, tačiau po kelių dienų sulaukdavo parduotuvės atstovo pranešimo, kad atliktas užsakymas yra atšauktas.<br>lrytas.lt
Tarnyba gavo vartotojų prašymų dėl UAB „VARLE“ vykdomos veiklos. Prašymuose vartotojai nurodydavo, kad internetinėje parduotuvėje www.varle.lt užsisakė prekių, kurioms buvo taikomos nuolaidos, tačiau po kelių dienų sulaukdavo parduotuvės atstovo pranešimo, kad atliktas užsakymas yra atšauktas.<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-04 17:16

Tarnyba gavo vartotojų prašymų dėl UAB „VARLE“ vykdomos veiklos. Prašymuose vartotojai nurodydavo, kad internetinėje parduotuvėje www.varle.lt užsisakė prekių, kurioms buvo taikomos nuolaidos, tačiau po kelių dienų sulaukdavo parduotuvės atstovo pranešimo, kad atliktas užsakymas yra atšauktas. UAB „VARLE“ situaciją aiškino žmogiškąja klaida.

Nagrinėdama bylą, Tarnybos komisija pažymėjo, kad vartotojai iš komercinės veiklos subjekto pagrįstai tikisi profesinio atidumo, todėl bendrovė turėjo imtis visų įmanomų priemonių, kad internetinės parduotuvės darbuotojai atliktų visus veiksmus, susijusius su atlikto užsakymo vykdymu, o vartotojai gautų aiškią informaciją apie parduodamų prekių kainas ir joms taikomas nuolaidas.

Tarnybos komisija taip pat pažymėjo, jog kaina, kuri yra patraukli vartotojui, skatina jį įsigyti prekę arba paslaugą, taigi, turi vieną iš svarbiausių arba net lemiamą įtaką tam tikram vartotojo apsisprendimui dėl sandorio. Tokiu būdu, vartotojų ekonominiam elgesiui bei tam tikro sprendimo dėl sandorio priėmimui didelę įtaką daro pateikiama informacija apie prekių kainas, kadangi vartotojai, pirkimo metu atsižvelgdami į prekės kainą, priima sprendimą dėl prekės įsigijimo.

Svarbu pažymėti, kad pastaruoju metu Tarnyba vis dažniau gauna vartotojų skundų, kai internetinėje parduotuvėje užsisakius prekę, kuriai yra taikoma nuolaida, vartotojai sulaukia verslininko pranešimo, kad pardavėjas tokios prekės pristatyti negali arba tokios prekės kaina padidėjo.

Tarnybos komisija, vertindama pažeidimo pobūdį, atsižvelgė į tai, kad UAB „VARLE“ teikė vartotojams jų ekonominį elgesį iškreipiančią informaciją apie prekės kainą, atšaukė vartotojų užsakymus pagal bendrovės pateiktus komercinius pasiūlymus ir pažeidė profesinio atidumo reikalavimus.

Įvertinus tyrimo metu nustatytas aplinkybes ir tai, kad bendrovė iškreipė vartotojų ekonominį elgesį konkrečių prekių atžvilgiu, už Lietuvos Respublikos nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimą UAB „VARLE“ skirta 4 000 eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.