Pasinaudokite proga - Klaipėdos „Yazaki“ ieško dar 200 specialistų

Praėjusį rugsėjį Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) įsikūrusi automobilių elektros instaliacijos laidų rinkinių gamintoja „Yazaki“, gaminanti laidų rinkinius pagal „Mercedes–Benz“ automobilių gamintojo užsakymus, paskelbė apie 400 darbuotojų komandos, skirtos šiam projektui, paiešką. Pirmas personalo plėtros etapas baigtas – Japonijos bendrovė per mažiau nei du mėnesius rado 200 reikalingų specialistų.

„Yazaki“ įmonėje šiuo metu dirba daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų.<br>Klaipėdos LEZ nuotr.
„Yazaki“ įmonėje šiuo metu dirba daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų.<br>Klaipėdos LEZ nuotr.
Klaipėdos LEZ.<br> Klaipėdos LEZ nuotr.
Klaipėdos LEZ.<br> Klaipėdos LEZ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 2:32 PM

Įmonėje šiuo metu dirba daugiau nei 1,2 tūkst. darbuotojų.

Dauguma naujai priimtų darbuotojų – klaipėdiečiai. Tačiau bendrovė organizavo ir naujų darbuotojų paiešką apskrityje – Kretingoje, Priekulėje, Gargžduose. Trečdalis naujokų – iš šių miestų. Nemažai priimta ką tik mokslus baigusio jaunimo.

Pasak Klaipėdos LEZ vadovo Eimanto Kiudulo, praėjusiais metais darbuotojų daugėjo ir kitose Klaipėdos LEZ įmonėse. „Albright Lietuva“, „Retal Baltic“, „Neo Group“ bei „Ani Plast“ kartu padidino darbuotojų skaičių dar šimtu.

Know-how jau – kitose šalyse

Lietuvoje sukurtas „Mercedes–Benz“ vienos rūšies laidų rinkinių gamybos proceso modelis jau perkeltas į „Yazaki“ įmonę Bulgarijoje. Čia lietuvių apmokyti bulgarų darbuotojai gamina dalį „Daimler“ užsakymo. Šiuo metu lietuvių inžinieriai dirba diegdami analogišką gamybos procesą ir Serbijoje.

„Automobilių gamybos ciklas trunka kelerius metus, tad šiam „Mercedes–Benz“ projektui pradėjome ruoštis prieš dvejus. Turime patyrusių inžinierių komandą, kurią palaipsniui papildėme ką tik studijas baigusiais specialistais. Patyrę inžinieriai kartu su naujai buriama procesų inžinierių, technologų, kokybės bei kitų sričių specialistų komanda sukūrė kliento reikalavimus atitinkančių produktų prototipus ir visą jų gamybos modelį. Jis apima žaliavų užsakymą, gamybos technologijas ir jų procesų suderinimą, darbuotojų apmokymą, kokybės kontrolės sistemą ir daugelį kitų sričių“, – teigė „Yazaki“ generalinės direktorės pavaduotoja Jurgita Galinskienė.

Šiandien „Mercedes–Benz“ laidų rinkinių gamybos projekto komandoje dirba apie 60 naujai priimtų kvalifikuotų technologijų, įrengimų, procesų, kokybės inžinierių, turinčių technologų, elektronikų, automatikų, elektrotechnikų ir kt. išsilavinimą, praėję apmokymus įmonėje bei jau spėję įgyti patirties.

Tai ne pirmas kartas, kada „Yazaki“ komandos Lietuvoje sukurtas gamybos modelis perkeliamas į kitas „Yazaki“ grupės gamyklas pasaulyje. Lietuvos komanda taip pat buvo atsakinga už Rusijoje įsigytos įmonės integraciją. Ji užtikrino ir technologijų sklaidą visose „Yazaki“ įmonėse, gaminančiose produktus „Volvo“ koncernui.

Prasidėjo antras etapas

Kovo mėnesį „Yazaki“ pradėjo antrąjį personalo plėtros etapą – ieško dar apie 200 specialistų. Pagrindinis dėmesys skiriamas kandidatų asmeninėms savybėms.

„Mums labai svarbus žmogaus atsakingumas. Automobilių pramonė siejama su didele rizika žmogaus sveikatai ir net gyvybei. Mažiausia klaida čia gali būti be galo skaudi. Todėl mums svarbu, kad klaidą padaręs ar kitų klaidas pastebėjęs žmogus neliktų abejingas – informuotų apie jas, būtų kolegiškai akylas ir pastabus, imtųsi iniciatyvos gerinti kokybę užtikrinančius procesus. Tai mes vertiname labiausiai“, – sakė J.Galinskienė.

Įmonė darbuotojams siūlo nemokamą transportą, kokybišką ir įmonės didžiąja dalimi kompensuojamą maitinimą „Yazaki“ valgykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.