ES prašo PPO apsaugos priemonių dėl JAV tarifų plienui ir aliuminiui

Europos Sąjunga pirmadienį pasekė Kinijos pavyzdžiu ir pasiskundė Pasaulio prekybos organizacijai (PPO) dėl praėjusio mėnesio pradžioje Vašingtono paskelbtų importo tarifų plienui ir aliuminiui.

 ES pasiskundė Pasaulio prekybos organizacijai dėl praėjusio mėnesio pradžioje Vašingtono paskelbtų importo tarifų plienui ir aliuminiui.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr. 
 ES pasiskundė Pasaulio prekybos organizacijai dėl praėjusio mėnesio pradžioje Vašingtono paskelbtų importo tarifų plienui ir aliuminiui.<br> A.Srėbalienės asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-17 09:29, atnaujinta 2018-04-17 09:31

„Būdama šiuo atveju suinteresuota šalis kaip eksportuotoja, Europos Sąjunga prašo konsultacijų su Jungtinėmis Valstijomis PPO, siekdama aptarti atitinkamas „apsaugos priemones“, – teigiama ES pranešime, publikuotame PPO svetainėje.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sukėlė rimtą rinkų susirūpinimą dėl galimo prekybos karo kovo pradžioje, kai paskelbė pritaikantis 25 proc. importo tarifą plienui ir 10 proc. tarifą aliuminiui. Šios priemonės, nors pirmiausia taikytos Kinijai, būtų taikomos ir ES šalims.

Kaip dokumente teigia Briuselis, tokių diskusijų tikslas būtų „apsikeisti nuomonėmis ir pasiekti aiškumo dėl pasiūlytų priemonių“, taip pat „sutarti dėl būdų, kaip užtikrinti“ apsaugą.

ES pabrėžė norinti surengti konsultacijas „kiek įmanoma greičiau“.

Kaip AFP agentūrai sakė Europos Komisijos (EK) atstovas, diskusijos tarp ES ir JAV šiuo metu vyksta. Bendradarbiavimas tęsiamas keliais lygmenimis, ypač tokiais klausimais kaip pasauliniai pertekliniai pajėgumai plieno bei aliuminio sektoriuose.

„Šiose diskusijose EK primygtinai reikalauja visiško ir besąlygiško atleidimo nuo planuojamų importo muitų aliuminiui ir plienui“, – teigė EK atstovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.