Paverstas vergu rusas 25 metus praleido Kazachstane

Savanoriai iš Novosibirsko išgelbėjo žmogaus gyvybę. Šis žmogus praleido 25 metus vergijoje Kazachstano stepėse.

 Vyras beveik ketvirtį amžiaus gyveno vergijoje. <br> Stop kadras
 Vyras beveik ketvirtį amžiaus gyveno vergijoje. <br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 8:22 PM

Praėjusio amžiaus paskutiniajame dešimtmetyje jis išvyko uždarbiauti į „brolišką“ respubliką ir nuo to laiko šeima apie jį nieko nežinojo – buvo prarastas bet koks ryšys, praneša Kazachstano portalas „newstimes.kz“, remdamasis informacija, paskelbta Novosibirsko naujienų portale vn.ru.

Vyras beveik ketvirtį amžiaus gyveno vergijoje. Už maistą žmogus dieną prižiūrėjo aūle (gyvenvietėje Vidurinėje  Azijoje. – Red.) avis, o naktį šeimininkai jį pririšdavo, kad nepabėgtų. Ir taip ištisus 25 metus.

Kaip vyras tapo įkaitu, jis neprisimena. Jo dokumentus paėmė, o nakvynei skyrė seną daržinę. Televizijos operatorius iš Novosibirsko, savanoris Kirilas Bunkovas, vienas pirmųjų išklausė Genadijaus istoriją.

 „Jis pasakė, kad pagaliau sugrįžo į Rusiją. Tai yra, jis 25 metus išbuvo sunkioje vergijoje. Už bandymą pabėgti jam buvo papjautos kojų sausgyslės. Jis kelis kartus bandė pabėgti“, – sako K.Bunkovas.

Visa Genadijaus šeima dabar gyvena Bijske. Mama ir tėtis yra gyvi, jis taip pat turi seserį ir seserėną. Giminės jį pasitiko namuose.

Labdaros fondo „Širdžių žvaigždynas“ vadovė Margarita Semikova pasakoja, kad be paprastų žmonių pagalbos nieko nebūtų gavęsi.

„Mes jį pasitikome, dvi dienas jis gyveno kartu su mumis. Mes jį apgydėme, paguldėme į slaugos ligoninę, pasirūpinome, kad būtų deramai pamaitintas, ir palydėjome iki pat namų Bijske. Dėl viso pikto į šią operaciją įtraukėme mūsų savanorius Altajuje, kad būtume tikri, jog jis yra saugus ir jį pasitiks“, – sakė M.Semikova.

Tuo tarpu, kaip informavo regioninio televizijos kanalo ir stambiausio vietinio transliuotojo Novosibirsko srityje „ОТS-TV“ žurnalistai, Kazachstano teisėsaugos institucijos pradėjo tyrimą.  Ieškoma asmenų, dalyvavusių organizuojant žmogaus pagrobimą ir neteisėtą laikymą. Dokumentai, visų pirma Rusijos pasas, Genadijui bus padaryti ir išduoti artimiausiu metu, baigia savo pasakojimą newstimes.kz.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.