„Mokilizingas“ parduodamas Estijos bankui „Inbank“

Penktadienį Vilniuje pasirašyta sutartimi Lietuvos pirkimo išsimokėtinai bei vartojimo paskolų bendrovė „Mokilizingas“ už 15 mln. eurų parduodama Estijos bankui „Inbank“.

 „Kesko Senukai“ grupės prezidentas Artūras Rakauskas: „Inbank“ atėjimas į Lietuvą yra ne tik mūsų, kaip investuotojų, nuveikto darbo įvertinimas, bet taip pat liudija pasitikėjimą visa mūsų šalies finansų rinka ir ekonomikos perspektyvomis“.<br> Bendrovės nuotr.
 „Kesko Senukai“ grupės prezidentas Artūras Rakauskas: „Inbank“ atėjimas į Lietuvą yra ne tik mūsų, kaip investuotojų, nuveikto darbo įvertinimas, bet taip pat liudija pasitikėjimą visa mūsų šalies finansų rinka ir ekonomikos perspektyvomis“.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 11:44 AM, atnaujinta Apr 20, 2018, 11:47 AM

„Inbank“ įsigyja 100 proc. „Mokilizingo“ akcijų iš ligšiolinių savininkų „LHV Group“ ir UAB „Inovatyvūs prekybos sprendimai“. Per Talino vertybinių popierių biržą pranešta, kad sandoris bus įgyvendintas iki gegužės 31 d.

Anot „Inbank“ stebėtojų tarybos pirmininko Prito Poldojos (Priit Põldoja), „Mokilizingo“ įsigijimas yra vienas iš žingsnių, įgyvendinant banko tarptautinės plėtros strategiją.

„Šis sandoris mums reiškia ne tik tai, kad įsigijome puikiai veikiančią ir pelningą įmonę, bet ir tai, kad nuo šiol galėsime pasiūlyti naujas galimybes savo partneriams, kurie veiklą vykdo visose Baltijos šalyse. „Mokilizingas“ yra šiuolaikiškai valdoma kompanija su didžiuliu augimo potencialu, atitinkančiu mūsų banko verslo modelį ir planus“, – sakė P. Poldoja.

Pasak „Mokilizingo“ direktoriaus Beno Pavlausko, keičiantis akcininkų struktūrai, bendrovė išlaikys visus savo įsipareigojimus partneriams ir klientams. Tuo tarpu LHV bankas iki 2019 m. pabaigos užtikrins „Mokilizingo“ kreditinių kortelių veikimą dabartinėmis sąlygomis.

Iki šiol 50 proc. plius vieną „Mokilizingo“ akciją valdė „LVH Group“, likusias akcijas – „Inovatyvūs prekybos sprendimai“, priklausantys kompanijai „Kesko Senukai“, jos prezidentui Artūrui Rakauskui ir investicinei grupei „Žabolis ir partneriai“.

„Inbank“ atėjimas į Lietuvą yra ne tik mūsų, kaip investuotojų, nuveikto darbo įvertinimas, bet taip pat liudija pasitikėjimą visa mūsų šalies finansų rinka ir ekonomikos perspektyvomis“, – sako „Kesko Senukai“ grupės prezidentas Artūras Rakauskas.

„Bendradarbiaujant su LHV ir „Kesko Senukai“, mums pavyko sukurti pirmaujančią nacionalinę vartotojų kreditų kompaniją, įsitvirtinusią skaitmeninės rinkodaros ir finansinių technologijų srityse“, – teigia Alvydas Žabolis, investicinės grupės „Žabolis ir partneriai“ vadovas.

Išperkamosios nuomos produktus tiekiantis „Mokilizingas“ valdo 40 proc. Lietuvos rinkos. Bendrovė turi daugiau kaip 2 tūkst. partnerių, apie 250 tūkst. klientų ir daugiau kaip 100 tūkst. galiojančių sutarčių. „Mokilizingas“ taip pat teikia paslaugas strateginiams partneriams Latvijoje.

Praėjusiais metais „Mokilizingas“ uždirbo 1,927 mln. eurų grynojo pelno, palyginti su 1,854 mln. eurų 2016 m. 2017 m. pabaigoje „Mokilizingo“ paskolų portfelis siekė 49 mln. eurų ir buvo 13 mln. didesnis nei prieš metus. „Mokilizingo“ kapitalo grąža siekė 24,8 proc.

Estijos, Latvijos ir Lenkijos rinkose veikiantis „Inbank“ pernai uždirbo 7,5 mln. eurų pelno – daugiau kaip triskart daugiau nei 2016 m. Per praėjusius metus banko paskolų portfelis išaugo 43,3 proc. iki 92,9 mln. eurų, indėlių portfelis – 47,2 proc., iki 95,1 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.