Atskleidė, kelių parduotuvių pardavimas užkirto kelią „Iki“ ir „Rimi“ jungtuvėms

Lietuvos konkurencijos taryba užkirto kelią „Rimi“ ir „Iki“ sandoriui Praėjusių metų spalio mėnesį Lietuvos Konkurencijos taryba leido UAB „Rimi Lietuva“ įsigyti UAB „Palink“ akcijas su sąlyga, kad tam tikros 17 „Iki“ ir „Rimi“ parduotuvių bus parduotos iki sandorio užbaigimo. Konkurencijos taryba atmetė parduotuvių pardavimo pasiūlymus šioms 17 parduotuvių. Tai reiškia, kad UAB „Rimi Lietuva“ negali užbaigti UAB „Palink“ akcijų įsigijimo.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-20 05:55

Konkurencijos taryba savo sprendimą motyvavo abejodama pasiūlytų pirkėjų konkurencingumu, jų verslo planais ir ilgalaikiais įsipareigojimais kiekvienai parduotuvei.

„Šis sprendimas mus nustebino ir nuvylė. Mes labai atidžiai išanalizavome rinką ir visus įmanomus pirkėjus. Lietuvos konkurencijos tarybai pateikėme keletą skirtingų parduotuvių pardavimo scenarijų su keturiais skirtingais pirkėjais. Jie visi buvo patvirtinti Patikėtinio, kuris buvo paskirtas Konkurencijos tarybos, kad įvertintų potencialus pirkėjus ir sutartis su jais“, – sako Per Strömberg, „ICA Gruppen“ vadovas.

Pasak jo, Lietuva ir toliau išliks svarbia rinka „ICA Gruppen“: „Po šio sprendimo grįšime prie ankstesnės mūsų strategijos augti šioje rinkoje organiškai.“

2016 m. gruodžio mėnesį „ICA Gruppen“, per bendrovę UAB „Rimi Lietuva“, pasirašė susitarimą įsigyti UAB „Palink“, kuri valdo prekybos tinklą „Iki“. Šiuo metu Lietuvoje veikia 56 „Rimi“ parduotuvės ir 232 „Iki“ parduotuvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.