N. Numavičiaus ir M. Marcinkevičiaus byloje – dar vienas teismo sprendimas

Talino Harju apygardos teismas, per pusantrų metų trukusį procesą išnagrinėjęs smulkiojo VP grupės akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus valdomos įmonės „Taikos projektas“ ieškinį prieš Nerijų Numavičių ir „Klarus Group Holdings OU“ valdybos narius, visiškai jį atmetė. M.Marcinkevičiaus valdoma bendrovė apskundė šį teismo sprendimą, tačiau ir Talino apeliacinis teismas, išnagrinėjęs ieškovo apeliacinį skundą, 2018 m. balandžio 27 d. apeliacinį skundą atmetė.

M.Marcinkevičius (kairėje) pareiškė kaltinimus N.Numavičiui.<br>Lrytas.lt fotomontažas
M.Marcinkevičius (kairėje) pareiškė kaltinimus N.Numavičiui.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 3:03 PM

M.Marcinkevičius buvo pareiškęs ieškinį dėl franšizę ir agentavimo paslaugas „Maxima“ grupės bendrovėms Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Bulgarijoje teikiančios įmonės „Franmax“ akcijų pardavimo susijusiai grupės įmonei, kuriuo, pasak M.Marcinkevičiaus, buvo padaryta žala jo valdomai bendrovei „Taikos projektas“.

Primename, kad 2017 m. kovo mėnesį Estijos mokesčių ir muitų valdyba užbaigė mokestinį patikrinimą dėl „Franmax“ akcijų pardavimo, kurio metu nenustatė jokių pažeidimų bei patvirtino, kad sandoris buvo sudarytas rinkos kaina, taigi, skirtingai nei teigia M.Marcinkevičius, žala padaryta nebuvo.

„Mūsų nuomone, Estijos teismų sprendimai tik dar kartą patvirtina, kad M.Marcinkevičiaus ir jo įmonių pareikšti kaltinimai N.Numavičiui, ir jo kontroliuojamų įmonių vadovams yra nepagrįsti ir juos galima traktuoti kaip priemonę „ramybės mokesčiui“ gauti, siekiant didesnės kainos už savo akcijas. Šiuo metu pasibaigusiose ir tebęsitęsiančiose bylose ir kitų institucijų atliktuose patikrinimuose iki šiol nėra nė vieno kompetentingos institucijos sprendimo, kuris patvirtintų Mindaugo Marcinkevičiaus mestų kaltinimų tikrumą“, – teigia N.Numavičiaus atstovas Vaidotas Cucėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.