Žiūrėkite po kojomis – šiame Lietuvos kurorte žolę pjauna robotai

Siekdamas pritraukti kuo daugiau turistų, Birštonas kuria kulinarinį žemėlapį ir pretenduoja tapti tyliuoju ir žaliuoju kurortu. Kuriamos trasos elektromobiliams, dviračiams ir pėstiesiems, viešąsias erdves šienauja tylieji robotai, skatinamas aktyvusis turizmas.

Visa kurorto infrastruktūra dėliojama taip, kad kuo daugiau laiko žmogus praleistų ore. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Visa kurorto infrastruktūra dėliojama taip, kad kuo daugiau laiko žmogus praleistų ore. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Lankininkaitė, LRT TV naujienų tarnyba, lrt.lt

2018-05-02 10:06

Iš beveik 30 Birštono maitinimo įstaigų, kulinarijos konkurse dalyvavo vos trečdalis. Kulinarinis žemėlapis kuriamas, kad turistai, kurių čia pernai apsilankė daugiau nei 100 tūkst., pamėgtų kurortą ne tik dėl sveikatingumo paslaugų.

Pasak kulinarijos ekspertų, kurortų kavinės ir restoranai turėtų orientuotis į romantiškas ar temines vakarienes. Juolab, jog pavyzdžiui Birštone, vis dažniau šventes – Kalėdas ar Velykas – renkasi emigravę mūsų tautiečiai.

„Mums reikia pradėti atrasti save, naudoti tai, ką turime. Tai – grikiai, įvairiausios kruopos, juoda duona. Ji nepelnytai užmiršta, nes duoną valgome su sumuštiniais. Nes duona, duonos ledai yra geriausia, kas daroma. Juodos duonos gėrimai – nuostabu“, – sakė Lietuvos virėjų asociacijos prezidentas Jaroslavas Orševski.

Birštono svečiai dažniausiai kurortą renkasi dėl kultūros bei pramogų. Kurortą itin mėgsta šeimos.

„Visa infrastruktūra dėliojama taip, kad kuo daugiau laiko žmogus praleistų ore. Pradedant dviračių takais, populiarėja ir elektromobiliai, dėliojamos naujos trasos. Centriniame parke – erdvės įvairių žaidimų aikštelių mažiesiems, suaugusiems yra treniruokliai. Savo sezoną pradeda pirmieji laiveliai, karšto oro balionas, jau pakilo parasparniai“, – vardijo Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

„Birštone skatinamas šeimų turizmas. O tylos kurortas, tai yra ta vieta, kur ribojamas automobilių eismas, miestas yra tvarkomas tyliai. Mes žolę pjauname robotais – naudojame robotukus kurie tyliai važiuoja po žolę ir atlieka savo darbą“, – pasakojo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Birštoną bus galima apžvelgti ir iš apžvalgos bokšto. Jo aukštis – 45 metrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.