Pakuotės pieno produktams pagaliau be plastiko, bet tai – tik pradžia

Lietuviai daug atidžiau nei kaimyninių šalių gyventojai kreipia dėmesį į tai, iš kokių medžiagų pagamintos jų mėgstamų produktų pakuotės.

 Atsirado pieno produktams skirtų pakuočių, kurias jau bus galima nesunkiai perdirbti. Jos gaminamos iš kartono.  
 Atsirado pieno produktams skirtų pakuočių, kurias jau bus galima nesunkiai perdirbti. Jos gaminamos iš kartono.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 9:50 AM

Ekologija tampa vis svarbesnė, o žmonės jau perprato, kad pakuotės, kurias sudaro pipierius su plastiku, perdirbti Lietuvoje nėra galimybių. Tad jų net nerūšiuoja, ir jos patenka į bendrą atliekų srautą.     

Tačiau šiuo metu atsirado pokyčių. Lietuvos rinkoje pristatomas kartotinis buteliukas, skirtas graikiškam jogurtui "Amfora".

Maisto perdirbimo ir pakavimo sprendimų bendrovės „Tetra Pak“ duomenimis, kone 80 proc. ietuvių pripažįsta, kad pakuotė yra svarbi tvariai gamybos plėtrai.

"Draugiški gamtai pasirinkimai, tuo pačiu vartojant organiškesnius ar vegetariškus maisto produktus – vis labiau stiprėjanti tendencija.

Naujoji kartono pakuotė yra gaminama naudojant energiją iš atsinaujinančių šaltinių, generuojant mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų.

Ji lengvai rūšiuojama bei perdirbama, saugi tiek žmogui, tiek gamtai. Jau dabar net 60 proc. lietuvių kartoną laiko ekologiškai priimtiniausiu pasirinkimu“, – sakė  „Tetra Pak“ klientų vadybininkė Baltijos šalims L.Latišonoka.

Susidomėjimas šia inovacija, anot L.Latišonokos, ypatingai didelis. Pasak jos,  kartoniniai buteliukai, skirti graikiškam jogurtui. vartotojams suteiks dar daugiau galimybių puoselėti sveiką gyvenseną, laikytis ekologišką gyvenimo būdo bei mėgautis vartojimo patogumu.

Su „Tetra Pak“ bendradarbiaujančios įmonės „Pieno žvaigždės“ filialo „Kauno pienas“ direktorius Gžegož Rogoža sakė, kad inovatyvi pakuotė naujiesiems pieno produktams - tai atsakas į vartotojų poreikius.

„Besikeičiantis gyvenimo būdas diktuoja poreikį sveikiems ir vartojimo patogumu pasižymintiems užkandžiams, gamtą tausojančiose pakuotėse, todėl į rinką įvedame analogų dar neturinčius produktus kartoniniuose buteliukuose", – sakė Gž.Rogoža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.