Mėgstantiems siurbčioti gėrimus per šiaudelį gamintojai ruošia staigmeną

Maisto pakuočių gamintojai „Tetra Pak“ iki metų pabaigos pradės gaminti popierinius šiaudelius, pritaikytus kartoninėms vienos porcijos dydžio gėrimų pakuotėms.

 Šiaudeliai paprastai yra parduodami kartu su visomis vienos porcijos dydžio gėrimų pakuotėmis.<br>„Tetra Pak“ nuotr.
 Šiaudeliai paprastai yra parduodami kartu su visomis vienos porcijos dydžio gėrimų pakuotėmis.<br>„Tetra Pak“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 11:27 AM

Šiaudeliai paprastai yra parduodami kartu su visomis vienos porcijos dydžio gėrimų pakuotėmis kaip produkto dalis. Jei nėra pasirūpinama tinkamu perdirbimu, jie labai prisideda prie plastiko atliekų problemos. Iki šiol bendrovė kvietė vartotojus įstumti plastikinius šiaudelius į panaudotos kartoninės pakuotės vidų, kad jie būtų surinkti perdirbimui su visa pakuote. Visgi galiausiai buvo nuspręsta sukurti popierinius šiaudelius.

„Tai skamba kaip pakankamai paprasta užduotis, bet iš tiesų gamybos procese reikia išspręsti daugybę iššūkių, kad pagamintas popierinis šiaudelis pasižymėtų visomis reikiamomis savybėmis. Iki metų pabaigos mūsų komanda ketina pagaminti ir pristatyti popierinę šiaudelio alternatyvą“, – pasakoja „Tetra Pak“ viceprezidentas produktų vadybai ir komercinėms operacijoms Charles‘as Brandas.

Kartonas vidutiniškai sudaro 75 proc. bendrovės gaminamų pakuočių. Šiaudelių pakeitimas popieriniais būtų dar vienas žingsnis siekiant įgyvendinti ilgalaikį kompanijos tikslą gaminti pilnai perdirbamas pakuotes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.