FNTT išaiškino šešėlinius mobiliųjų telefonų prekeivius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Kauno apygardos valdybos tyrėjai išaiškino šešėlinius naujų mobiliųjų telefonų prekeivius. Kratų metų be apskaitos dokumentų rasti 1177 mobilieji telefonai, kurių vertė siekia beveik 300 tūkst. eurų.

 FNTT nuotr.
 FNTT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 3:38 PM

FNTT tyrėjai nustatė, kad Kauno centre veikianti mobiliųjų telefonų parduotuvė dalį aparatų pardavinėjo be apskaitos dokumentų.

Įtariama, kad šešėlinę mobiliųjų telefonų prekybą vykdė keturi kauniečiai. Tarp įtariamųjų - mobiliaisiais telefonais ir įvairiais jų priedais prekiaujančių dviejų bendrovių direktoriai, vienos iš šių bendrovių vadybininkas, ir, kaip įtariama, nelegalią prekybą organizavęs kaunietis.

Pirminiais tyrimo duomenimis, naujausio modelio mobilieji telefonai be buhalterinės apskaitos dokumentų buvo perkami iš tiekėjų Lenkijoje. Į Kauną atvežtus mobiliuosius telefonus galima buvo įsigyti parduotuvėje, o informaciją apie naujausius modelius rasti sukurtame interneto tinklalapyje. Tačiau, įtariama, pakartotinai mobiliuosius telefonus perkantiems klientams būdavo siūloma juos įsigyti be apskaitos dokumentų. Prekė buvo atgabenama iš kitų patalpų tik pirkėjui užsisakius konkretų telefono modelį. Patikimiems pirkėjams telefonai buvo parduodami gerokai pigiau, tačiau be čekių, išrašant tik garantinį prekės įsigijimo taloną.

FNTT tyrėjai atliko kratas mobiliųjų telefonų parduotuvėje ir sandėliavimo patalpose. Kratų metu rasti 1177 aparatai, kurie galėjo būti neįtraukti į apskaitą. Įtariama, kad daugiau nei tūkstantį jų ketinta parduoti šešėlinėje rinkoje.

Preliminariai skaičiuojama, kad, įsigijus mobiliuosius telefonus be apskaitos dokumentų ir išvengus mokesčių tiek Lenkijos, tiek Lietuvos valstybių biudžetams, per 2018 metus buvo gauta daugiau kaip 50 tūkst. eurų nelegalių pajamų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.