Atlėgus prekybos karo įtampai, JAV planuoja naujus muitus

Jungtinės Valstijos ketina iki šių metų birželio 15 dienos paskelbti sąrašą iš Kinijos importuojamų prekių, kurių bendra vertė sudarys 50 mlrd. JAV dolerių ir kurioms bus nustatytas 25 proc. muitas.

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV prezidentas Donaldas Trumpas. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-30 11:33

Į sąrašą bus įtrauktos prekės, kurias gaminant naudojamos svarbios pramonės technologijos, įskaitant produktus, susijusius su strategija „Pagaminta Kinijoje 2025“, nurodoma Baltųjų Rūmų svetainėje paskelbtame pranešime.

„Galutinis prekių sąrašas bus paskelbtas iki 2018 metų birželio 15 dienos ir netrukus po to šioms prekėms bus nustatytas importo muitas“, – pažymima pranešime.

Be to, Baltieji Rūmai planuoja iki birželio 30 dienos paskelbti atskiras priemones, kuriomis bus siekiama riboti investicijas ir griežtinti eksporto kontrolę, taikomą Kinijos piliečiams ir organizacijoms, susijusioms su svarbiomis pramonės technologijomis.

Šios priemonės įsigalios netrukus po to, kai bus paskelbtos, žada Baltieji Rūmai.

JAV taip pat toliau teiks skundus Pasaulio prekybos organizacijai dėl Kinijos pažeidimų intelektinės nuosavybės srityje.

Šių veiksmų JAV imsis nepaisant to, kad Pekinas ir Vašingtonas yra pradėję aktyvias derybas ir abi šalys davė suprasti, jog nori išvengti prekybos karo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo