Tarnyba ištyrė Lietuvoje parduodamas Egipto bulves ir paskelbė nuosprendį

Po lrytas.lt pasirodžiusio straipsnio, kad Lenkijos nacionalinė augalų apsaugos organizacija Egipto kilmės bulvėse aptiko bulvių rudąjį puvinį, Valstybinė augalininkystės tarnyba atliko patikrinimus prekiautojų šviežiais vaisiais ir daržovėmis sandėliuose bei prekybos vietose.

Keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Bulvės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bulvės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 31, 2018, 2:11 PM, atnaujinta May 31, 2018, 2:23 PM

„Buvo paimti Egipto kilmės bulvių mėginiai. Fitosanitarinių tyrimų laboratorijoje atlikus mėginių tyrimus skirtingais tyrimų metodais nustatyta, kad minėtosios bulvės nėra užkrėstos bulvių ruduoju puviniu ar kitais kenksmingaisiais organizmais. Taigi, į Lietuvą atvežtos egiptietiškos bulvės atitinka fitosanitarinius reikalavimus ir yra tinkamos tiekti mūsų rinkai“, – rašoma Valstybinės augalininkystės tarnybos išplatintame pranešime. 

„Atkreipiame dėmesį, kad bulvių rudasis puvinys – tai Lietuvoje iki šiol neaptikta, tačiau bulvėms ir bulvinių šeimos augalams (pavyzdžiui, pomidorams, baklažanams ir kt.) labai pavojinga, vytimą ir žūtį sukelianti bakterinė liga. Ji kelia didelę grėsmę augalų derliui, tačiau žmonių sveikatai nėra pavojinga“ , skebia tarnyba.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.