Vyriausybė tarsis dėl Ginklų fondo likimo

Trečiadienį Vyriausybė tarsis dėl Ginklų fondo reorganizavimo. 

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 7:56 AM

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo atsisakyti Ginklų fondo vykdomos ūkinės komercinės veiklos ir ją perduoti privatiems asmenims, o kitas šios įstaigos funkcijas – įvairioms valstybės institucijoms.

Pertvarka tikimasi pasiekti, kad Ginklų fondo funkcijos būtų vykdomos efektyviau, tam skiriant mažiau žmogiškųjų ir finansinių resursų. Skaičiuojama, kad per metus valstybė galėtų sutaupyti 35 tūkst. eurų.

Ginklų fondas, išimtinėmis teisėmis prekiaudamas B ir C kategorijų trumpaisiais šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, skirtais tik trumpiesiems šaunamiesiems ginklams, jų dalimis (...), turi niekaip nepagrįstą pranašumą prieš ūkio subjektus, kurie turi leidimus prekiauti šaunamaisiais ginklais ir tokiu būdu yra dirbtinai ribojama konkurencija vykdant licencijuojamą su ginklais, šaudmenimis, jų dalimis susijusią veiklą“, – aiškina ministerija.

Numatoma, kad Ginklų fondo dabar vykdomas kontrolės, informacijos rinkimo, sertifikatų, pažymų išdavimo funkcijos pereitų Policijos departamentui, Informatikos ir ryšių departamentui, Turto valdymo ir ūkio departamentui prie VRM ir pačiai ministerijai. Konfiskuoti ar į valstybės pajamas perduoti ginklai bus realizuojami per Vyriausybės įgaliotą instituciją arba per viešuosius pirkimus atrinktą subjektą, turintį teisę prekiauti tokios rūšies ginklais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.