„Nordea“ perka „Gjensidige“ banką

Švedijos finansų grupe „Nordea“ perka Norvegijos draudimo grupės „Gjensidige Forsikring“ banką „Gjensidige Bank“. Grupė valdo Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovę „Gjensidige“. 

„Nordea“ bankas.<br>V.Balkūno nuotr.
„Nordea“ bankas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2018, 2:13 PM, atnaujinta Jul 2, 2018, 2:18 PM

Už 100 proc. „Gjensidige Bank“ akcijų bus sumokėta 5,5 mlrd. Norvegijos kronų (apie 578 mln. eurų), tačiau, atsižvelgiant į banko veiklos rezultatus, kaina gali būti pakoreguota. Šalys taip pat susitarė dėl bendro ne gyvybės draudimo ir finansinių produktų platinimo Norvegijos rinkoje.

Sandorį tikimasi užbaigti 2019 metų pirmąjį ketvirtį, jeigu bus laiku gauti būtini institucijų leidimai.

„Esame įsitikinę, jog yra strategiškai svarbu mūsų klientams Norvegijoje siūlyti ir draudimo, ir finansinius produktus. Partnerystės susitarimas su „Nordea“ „Gjensidige“ leis ir privatiems, ir verslo klientams pasiūlyti platesnį finansinių produktų asortimentą“, – pareiškė „Gjensidige Forsikring“ vadovas Helge Leiro‘as Baastadas.

„Gjensidige Bank“ yra „Gjensidige“ visiškai valdomas Norvegijos interneto bankas, teikiantis paslaugas privatiems ir verslo klientams. Jis turi apie 170 darbuotojų ir teikia paslaugas maždaug 170 tūkst. klientų.

„Nordea“, turinti apie 11 mln. klientų, yra didžiausia finansinių paslaugų grupė Šiaurės šalių regione ir vienas didžiausių Europos bankų. Banko akcijomis prekiaujama „Nasdaq“ Stokholmo, Helsinkio ir Kopenhagos biržose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.