Alytuje atidaryta parduotuvė, kuri įsileidžia ne visus pirkėjus

„Parduotuvė išrinktiesiems, o ne paprastiems žmonėms“, – tokiais įspūdžiai pasidalino savaitgalį naujame prekybos centre „PROMO Cash&Carry“ apsilankiusi alytiškė Jurgita. Moteris teigė, kad jai į parduotuvę patekti nepavyko, nes įėjimas – tik su specialia kortele, kurią gauti lemta ne kiekvienam.

 Moteris teigė, kad jai į parduotuvę patekti nepavyko, nes įėjimas – tik su specialia kortele, kurią gauti lemta ne kiekvienam.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Moteris teigė, kad jai į parduotuvę patekti nepavyko, nes įėjimas – tik su specialia kortele, kurią gauti lemta ne kiekvienam.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Moteris teigė, kad jai į parduotuvę patekti nepavyko, nes įėjimas – tik su specialia kortele, kurią gauti lemta ne kiekvienam.<br>alytusplius.lt nuotr.
 Moteris teigė, kad jai į parduotuvę patekti nepavyko, nes įėjimas – tik su specialia kortele, kurią gauti lemta ne kiekvienam.<br>alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Andriulionytė, alytusplius.lt

Jul 3, 2018, 3:11 PM, atnaujinta Jul 3, 2018, 3:21 PM

Paaiškėjo, kad su tokia pat situacija susidūrė ir daugiau žmonių. Alytiškiai apie nemalonią situaciją pasakojo rašydami komentarus socialiniuose tinkluose, taip pat ir parduotuvės „Facebook“ paskyroje.

„O čia visada taip, kad neįleidžia į parduotuvę, jei specialios kortelės neturi? Pusė pirkėjų lieka už durų. O pasiteiravus, kada jas bus galima gauti, sakė nieko nežino. Taip sakant pirmas ir paskutinis kartas, kai ten lankomės“, – socialiniame tinkle rašė alytiškė.

Dar viena moteris socialiniame tinkle teigė, kad buvo kone išvyta pro duris. „Pasipiktinę žmonės išėjo į lauką ir diskutavo“, – rašė ji.

Kad žmonių kalbos nėra iš piršto laužtos, įsitikino ir sekmadienį su šeima naujame prekybos centre apsilankiusi AlytusPlius.lt žurnalistė.

Vos tik įėjus į parduotuvę, pasitiko apsaugos darbuotoja, kuri be jokios mandagios įžangos pasiteiravo: ar turite kortelę? Įėjimas – tik su kortele.

Priėjus prie šalia durų sėdinčios darbuotojos tikintis gauti kortelę, ji pasidomėjo, ar esame juridinis asmuo, ar galbūt atstovaujame kokią nors įmonę. Pasirodo, kortelės išduodamos būtent jiems.

Paklausus, ar eilinis žmogus, fizinis asmuo, gali patekti ir apsipirkti parduotuvėje, aiškaus atsakymo sulaukti taip ir nepavyko. Mergina bandė aiškinti, kad lyg ir gali, tačiau šiuo metu kortelių vietoje nėra.

Norėjosi konkrečios informacijos apie esamą tvarką, kortelių išdavimą ir jų reikalingumą, tačiau jokio konkretumo išgirsti neteko. Tik buvo pasakyta, kad kelias prekes čia pirkti nelabai apsimoka. Teko apsisukti ir eiti namo.

Jei parduotuvė orientuota į didmeninę prekybą, stambias įmones – viskas tvarkoje. Tačiau ar nevertėjo prieš atidarymą apie tai suteikti daugiau informacijos, kad žmonėms nereikėtų gaišti laiko ir pasijusti nemaloniai?

Nors nemažai žmonių tokia tvarka piktinosi, tačiau buvo ir tokių, kurie teigė, kad nieko blogo nemato. Jei parduotuvė orientuota į daug prekių perkančių stambių įmonių atstovus, nė vienas jų nenorės laukti ilgoje eilėje, kol apsipirks asmenys su keliomis prekėmis. Tačiau ne vienas atkreipė dėmesį į tai, kad tokiems prekybos centrams, suinteresuotiems didmenine prekyba, vertėtų įsikurti užmiestyje, o ne pačiame mieste.

AlytusPlius.lt susisiekė ir su įmonės atstovais, norėdamas išgirsti jų komentarą. Po 17 valandos savo komentarą pateikė ir parduotuvės atstovai.

„Labai apgailestaujame dėl susiklosčiusios situacijos. „Promo Cash&Carry“ kliento kortelę gali įsigyti tik juridiniai asmenys: įmonės, organizacijos, dirbantieji pagal verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymėjimą, ūkininkai, asociacijos ir pan.

Fizinis asmuo gauti kortelės negali, bet išduoti ją galime, jei įmonės, kurioje dirbate vadovas, parašys įgaliojimą, kad galite apsipirkinėti įmonės vardu.

Jei asmuo atitinka bent vieną iš viršuje išvardintų punktų, reikėtų užpildyti „Promo Cash&Carry“ anketą kortelei gauti. Tai padaryti galima atvykus į parduotuvę (informacijos centre) arba parduotuvės internetinėje svetainėje„ – atsiųstame laiške rašė parduotuvės atstovai.

O viena alytiškė socialiniame tinkle, alytiškių aktualijoms skirtoje grupėje, pasidalino parduotuvės atstovų jai rašytu atsakymu. Ji teiravosi, ar paprastam pirkėjui yra galimybė apsipirkti parduotuvėje.

Moters paviešintame parduotuvės atstovų atsakyme nurodoma, kad norint apsipirkti parduotuvėje, reikia turėti įeigos kortelę. Fizinis asmuo kortelės gauti negali. Bet kortelė gali būti išduodama, jei įmonės vadovas, kurioje dirba apsipirkti norintis asmuo, parašys įgaliojimą, kad jis gali apsipirkti įmonės vardu, bet neišrašant sąskaitų.

Daugiau skaitykite alytusplius.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?