Profesinio mokymo centro absolventų laukia darbo rinka

Praktinių žinių poreikis, moderni įranga, paklausi darbo rinkoje specialybė ir siekis dirbti tai, kas patinka – pagrindiniai motyvai, kuriuos vardija profesinį mokymą pasirinkę žmonės.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-03 08:55

Didžiausio populiarumo tarp stojančiųjų kasmet sulaukiantį Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrą šiemet baigė virš tūkstančio absolventų. Nemaža dalis jų dar besimokydami profesijos susirado darbus, kiti ketina įsidarbinti ar imtis individualios veiklos artimiausiu metu.

Paklausūs paslaugų sričių specialistai

„Nuolat gilinamės į darbo rinkos poreikius, stengiamės juos patenkinti, diegti vis daugiau naujovių, suteikti mokiniams reikalingų praktinių gebėjimų, kuriuos vertintų darbdaviai. Vyksta nuolatiniai susitikimai su socialiniais partneriais, verslo įmonių asocijuotomis struktūromis, kad būtų galima tobulinti mokymosi procesą,“ – teigia Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro direktorė Nora Pileičikienė.

Šio profesinio mokymo centro absolventai – sėkmingi praktikai, be kurių sunku įsivaizduoti šalies gydymo įstaigas, reabilitacijos, SPA, sveikatingumo ir grožio centrus.

„Prieš dešimtmetį pirmieji Lietuvoje pradėjome rengti paramedikus, iki šiol tai viena populiariausių mūsų programų. Taip pat nuolat auga susidomėjimas masažuotojo, sporto klubo organizatoriaus, socialinio darbuotojo padėjėjo profesijomis. Sveikatos bei socialinės gerovės specialistų poreikis išlieka, nes socialinių problemų šalyje nemažėja,“ – pasakoja N. Pileičikienė.

Karaliaus Mindaugo PMC garsėja rengiamais grožio ir sveikatos srities specialistais – kirpėjais, kosmetikais, masažuotojais bei paramedikais. Čia taip pat galima įgyti paklausias siuvėjo, sukirpėjo – konstruktoriaus, floristo, garso ir vaizdo technikos operatoriaus, apeigų ir švenčių organizatoriaus, apsaugos darbuotojo, sodininko ir daržininko, gyvūnų prižiūrėtojo, žirgininkystės verslo darbuotojo bei kitas profesijas.

Moderni praktika

Karaliaus Mindaugo PMC mokiniai praktinius įgūdžius gali tobulinti aukščiausius šiuolaikinio paslaugų verslo reikalavimus atitinkančiame Kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų sektoriniame praktinio mokymo centre „Modus“. Apsilankius moderniuose kirpimo, kosmetikos, kūno masažo, SPA, siuvimo ir kituose kabinetuose galima įsitikinti, jog kažkada vyravęs mąstymas, kad profesinės mokyklos neatsinaujina, jau pasenęs.

Mokiniai gali didžiuotis profesijos mokytojų profesionalumu, kūrybiškumu ir gebėjimu perteikti žinias. Čia patirtimi dalinasi savo profesijai atsidavę mokytojai, tarp kurių – ir tarptautinės klasės teisėjai, ir Pasaulio grožio čempionatų dalyviai.

Makiažo subtilybes kosmetikėms atskleidžia profesijos mokytoja Irma Baltrušaitienė – Europos vizažo čempionė, pasaulio čempionato „OMC WORLD CUP PARIS 2017“ prizininkė. Būsimąsias kirpėjas moko daug tarptautinės patirties turinti profesijos mokytoja, ekspertė, tarptautinės klasės teisėja Irena Žinevičienė. Su Centre rengiamais paramedikais dirba Paramedikų asociacijos prezidentas, Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties paramedikas Rytis Malašauskas. Sporto klubo paslaugų darbuotojai patirties gali semtis iš tarptautinės klasės teisėjos, Pasaulio aerobinės gimnastikos čempionato dalyvės Jovitos Muntianienės.

Daugelis profesinio mokymo centro mokinių yra aktyvūs įvairių profesinio meistriškumo konkursų dalyviai, gali didžiuotis puikiais pasiekimais čempionatuose ir konkursuose. Šias metais atvirame Lietuvos čempionate „Kaunas Beauty 2018“ absolventė Viktorija Dapkienė užėmė I ir II vietą makiažo rungtyse, Gintarė Smilgevičiūtė – I vietą, Airidas Žuravliovas – III vietą kirpėjų rungtyse. Nacionaliniuose masažuotojų ir socialinio darbuotojo padėjėjo profesinio meistriškumo konkursuose Sigita Čirgelytė ir Aistė Medzevičiūtė pernai laimėjo pirmąsias vietas.

Atsinaujinimo ritmu

„Skaidrumas, profesionalus specialistų rengimas ir efektyvus bendradarbiavimas su socialiniais partneriais tampa vienu svarbiausių siekių. Džiaugiamės mokinių ir mokytojų profesiniais pasiekimais bei koncentruojamės į šių metų darbus. Peržiūrime veiklos strategiją ir kryptis, vyksta spartūs veiklos ir kaštų optimizavimo procesai. Gyvename atsinaujinimo ritmu ir tikime, kad pokyčiai padės efektyviau vykdyti pagrindinę veiklą – ruošti puikius savo darbo žinovus, reikalingus Lietuvai,“ – teigia direktorė N. Pileičikienė.

Karaliaus Mindaugo PMC yra didžiausia šalies profesinio mokymo įstaiga, kurioje vykdomas pagrindinis (9 ir 10 kl.) ir vidurinis ugdymas, formalus ir neformalus profesinis mokymas, tęstinis mokymas ir ikimokyklinis ugdymas. Siūloma apie 40 profesinio mokymo programų grožio, sveikatos, socialinės gerovės ir verslo kryptyse. Priėmimas mokytis vyksta per LAMA BPO sistemą

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.