„NT valdos“ pateikė Konstituciniam Teismui netinkamą automobilį

Valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energija“ antrinė įmonė „NT Valdos“ pateikė netinkamą automobilį Konstituciniam Teismui (KT), todėl pastarasis turėjo teisę vienašališkai nutraukti jo nuomos sutartį, nutarė teismas.

 „NT valdos“ – „Lietuvos energijos“ antrinė įmonė.<br> D.Umbraso nuotr.
 „NT valdos“ – „Lietuvos energijos“ antrinė įmonė.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2018, 7:40 PM

Vilniaus apygardos teismas birželio 29 dieną atmetė „NT valdų“ ieškinį – įmonė prašė neteisėtu pripažinti KT sprendimą vienašališkai nutraukti „Opel Insignia“ nuomos sutartį.

Teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. Pasak „Lietuvos energijos“ atstovės spaudai Lauros Šebekienės, šiuo metu sprendžiama, ar jį skųsti.

„Gavome teismo sprendimą ir jį dabar vertiname. Per nustatytą terminą priimsime sprendimą dėl tolesnių veiksmų“, – BNS sakė L.Šebekienė.

Pasak KT, sutartis buvo vienašališkai nutraukta, nes „NT Valdos“ automobilį pristatė jau pasibaigus terminui, be to, jis buvo ne tokios komplektacijos, nei nurodyta sutartyje. Automobilis buvo naudotas, nuvažiavęs 311 kilometrų, jame nebuvo aklos zonos stebėjimo sistemos, pakeistos sėdynės ir vidaus apdaila, be to, vietoje 4 durų sedano pristatytas 5 durų hečbeko kėbulo automobilis.

„NT valdų“ teigimu, automobilis neturėjo tokių trūkumų, dėl kurių būtų iš esmės pažeista sutartis, o KT nurodė „tik smulkius automobilio neva neatitikties techninei specifikacijai požymius“.

Be to, anot „NT valdų“, KT nutraukus sutartį, bendrovė pagal Viešųjų pirkimo įstatymą būtų įtraukta į nepatikimų tiekėjų sąrašą – tokia sankcija būtų neproporcinga tiek atsižvelgiant į sutarties apimtį bei vertę (17,9 tūkst. eurų su PVM), tiek į jos pastangas tinkamai įvykdyti visus įsipareigojimus.

„Įtraukus „NT valdas“ į nepatikimų tiekėjų sąrašą, bendrovė patirs nepagrįstai didelių nuostolių, nes trejus metus negalės dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, todėl sutarties nutraukimas šiuo atveju yra neproporcinga sankcija“, – teismui tvirtino „NT valdos“.

Teismas šiuos „NT valdų“ argumentus atmetė – anot jo, „vienašalis sutarties nutraukimas yra teisėtas ir pagrįstas“. Anot teismo, „NT valdos“ kaip turėjo įvertinti savo galimybes preciziškai tinkamai vykdyti sutartį pagal numatytas sąlygas.

„NT Valdos“ šiuo metu yra atskyrusios transporto veiklą ir perdavusios ją naujai bendrovei „Transporto valdymas“ – ją planuojama parduoti, o investuotojo jau ieškoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.