Ukraina neįtiko – stambi lietuvių įmonė traukiasi iš šios rinkos

Ukrainai reikia tobulinti įstatymus ir keisti valstybės tarnautojų požiūrį į verslininkus, teigia iš šios šalies rinkos trauktis nusprendusios įmonės „Civinity“ generalinis direktorius Rimvydas Ramanauskas.

„Civinity Ukraina“ kontroliuoja pastatų aptarnavimo įmones Kijeve,  Zaporožėje bei kitose Ukrainos miestuose.<br>T.Bauro nuotr.
„Civinity Ukraina“ kontroliuoja pastatų aptarnavimo įmones Kijeve,  Zaporožėje bei kitose Ukrainos miestuose.<br>T.Bauro nuotr.
„Civinity Ukraina“ kontroliuoja pastatų aptarnavimo įmones Kijeve,  Zaporožėje bei kitose Ukrainos miestuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Civinity Ukraina“ kontroliuoja pastatų aptarnavimo įmones Kijeve,  Zaporožėje bei kitose Ukrainos miestuose.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 10:02 AM

Viena didžiausių Baltijos šalyse būsto ir komercinių pastatų administravimo įmonių grupių „Civinity“ pranešė apie sprendimą atsisakyti tolesnių plėtros planų Ukrainoje bei parduoti visas turimas bendrovės „Civinity Ukraina“ akcijas.

Ši bendrovė kontroliuoja pastatų aptarnavimo įmones Kijeve, Zaporožėje bei kitose Ukrainos miestuose.

Kaip rašoma įmonės pranešime, Ukrainoje „Civinity“ veiklą pradėjo prieš dvejus metus. Lietuvoje ir Latvijoje veikianti ir daugiau nei 6 mln. kv. m pastatų aptarnaujanti grupė kartu su partneriais iš Ukrainos tuomet įsteigė bendrą įmonę „Civinity Ukraina“, kuri dalyvavo vietos savivaldybių organizuojamuose konkursuose parenkant daugiabučių namų administratorių, ir dalį jų laimėjo.

„Ukraina yra didelė ir perspektyvi rinka tiek gyvenamųjų, tiek komercinių ir visuomeninių pastatų priežiūros segmentuose. Vien daugiabučių gyvenamojo ploto yra per 1 mlrd. kv. metrų. Tačiau, nepaisant viso to, Ukrainai reikia tobulinti įstatymų kūrimo ir jų laikymosi procesą bei keisti valstybės tarnautojų požiūrį į verslininkus.

Todėl priėmėme sprendimą nebetęsti plėtros šioje šalyje ir parduoti visus joje vystytus projektus“, – pranešime spaudai grupės sprendimą komentuoja R.Ramanauskas.

2016 m. įkurta „Civinity Ukraina“ iki šiol valdė Ukrainos bendrovę „Misto dlya lyudei“, kuri laimėjo kelis gyvenamųjų namų administravimo konkursus, įskaitant Zaporožės savivaldybės konkursą dėl 3,5 mln. kv. m namų priežiūros, teigiama pranešime. Dabar bendrovė aptarnauja beveik 3 tūkst. skirtingos paskirties pastatų Ukrainos sostinėje Kijeve bei Zaporožėje, Mariupolyje ir Kremenčuke.

„Per pastaruosius keletą metų „Civinity“ grupė smarkiai išaugo – vien 2017 m. mūsų apyvarta padidėjo 60 proc. ir pasiekė 39 mln. eurų. Didžiąją dalį pajamų grupė gavo iš kaimyninės Latvijos, kurioje sėkmingai plečiamės jau ketverius metus iš eilės.

Kalbant apie ateities planus, toliau orientuosimės tik į plėtrą ES šalyse – tai yra politiškai stabiliose rinkose, kuriose valdžios institutai skatina ir palaiko tarptautinius investuotojus bei egzistuoja brandus požiūris į valstybės ir verslo partnerystę.

Pavyzdžiu galėtų būti Estija, kurioje šiuo metu aktyviai vedame derybas su potencialiais partneriais“, – pranešime ateities planais dalinasi grupės plėtros vadovas Deividas Jacka.

Birželio pradžioje bendrovė kartu su verslininku Domu Dargiu pranešė apie ketinimus įsigyti komercinių statinių priežiūros paslaugas teikiančią įmonę „Statinių priežiūra“ ir inžinerinių sistemų sprendimus kuriančią įmonę „Dizaja“. Planuojama, kad įsigijimų sandoriai, kuriuos jau palaimino Konkurencijos taryba, bus užbaigti iki liepos pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.