Advokatė: juodasis tiekėjų sąrašas netapo veiksminga priemone

Juodasis tiekėjų sąrašas taip ir netapo veiksminga priemone iš viešųjų pirkimų pašalinti nepatikimus ar nesąžiningus dalyvius. Anot advokatų kontoros „Jurex“ asocijuotosios partnerės, advokatės Karolinos Laurynaitės, perkančiosios organizacijos tiekėjus į sąrašą traukia palyginti retai, nes pačios stokoja kompetencijų, neefektyviai prižiūri sutartis ir tiekėjo kaltės neįrodytų teismuose, rašo „Verslo žinios“.

Diana Vilytė, Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė.<br>D.Umbraso nuotr.
Diana Vilytė, Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2018, 11:34 AM

„Bet jei kas nors tikėjosi, kad atsiradus sąrašui viešosiomis lėšomis finansuojami projektai bus įgyvendinami greičiau, efektyviau, sklandžiau, tam sąrašo tikrai nepakanka. Esminė sąlyga – kad perkančiosios organizacijos gerintų projektų kokybinį valdymą, siektų įgyti daugiau kompetencijų, kurias panaudotų ruošdamos pirkimų sąlygas ir spręsdamos, ką jos iš tikrųjų nori nusipirkti“, – sako K. Laurynaitė.

Nuo 2016 metų pradžios į vadinamąjį juodąjį sąrašą įrašyti beveik 40 įmonių pavadinimai. Į šį sąrašą patekusi įmonė teoriškai 3 metus netenka galimybės dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?