Naktines Palangos linksmybes tramdys draudimu

Palangos mero Šarūno Vaitkaus ir Palangos policijos pateiktų sąlygų naktiniams klubams užtikrinti viešąją tvarką neįvykdė vienintelis „Laukinių Vakarų salūnas“.

Prie populiaraus Palangos klubo „Laukinių Vakarų salūnas“ paprastai ramu būna tik dieną, nors jo vadovas M.Ilginis tikino, kad naktinių konfliktų mažėja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prie populiaraus Palangos klubo „Laukinių Vakarų salūnas“ paprastai ramu būna tik dieną, nors jo vadovas M.Ilginis tikino, kad naktinių konfliktų mažėja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Jul 20, 2018, 9:41 AM

Vakar kurorto taryba nusprendė, kad šiame pastate veikianti įmonė naktimis alkoholio nebepardavinės.

Tuo metu verslininkai tvirtino nesuvokiantys, už ką jie yra baudžiami.

Pakluso ir apsiramino

Palangos valdžia birželio pabaigoje iš keturių triukšmingiausių naktinių klubų vadovų pareikalavo imtis priemonių, kad sumažėtų pranešimų policijos pareigūnams apie čia vykdomus viešosios tvarkos pažeidimus.

Iki šiol kasmet jų buvo skaičiuojama šimtais.

Naktinius klubus valdančioms įmonėms buvo duotas dviejų savaičių laikotarpis, per kurį padėtis privalėjo pasikeisti.

Priešingu atveju Palangos meras Š.Vaitkus verslininkams pagrasino apriboti prekybos alkoholiu laiką.

Toks miesto vadovo ultimatumas davė vaisių. Nuo birželio 26 dienos iki šiol iš viename J.Basanavičiaus gatvės pastate veikiančių „Mojo Lounge“ ir „Basanovos“ klubų policija sulaukė tiktai 5 iškvietimų, o iš „Luizos“ kavinės – vos vieno.

Paprašė daugiau laiko

Tačiau prie „Laukinių Vakarų salūno“ per šį laikotarpį policijos pareigūnai vyko net 24 kartus.

Iš jų 17 pranešimų buvo sulaukta dėl naktį garsiai grojusios muzikos.

Vakar po ilgų debatų miesto taryboje Palangos politikai nusprendė bausti šiame klube veikiančią įmonę – mažąją bendriją „Gaumena“, jai nuo 1 val. nakties iki 8 val. ryto apribotas alkoholio pardavimo laikas.

Toks draudimas bus taikomas jau nuo šio savaitgalio.

„Gaumenos“ atstovas Mykolas Ilginis politikams teisinosi, kad už ankstesnius klube fiksuotus pažeidimus negalįs būti atsakingas, nes jo atstovaujama įmonė klube veiklą pradėjo tik šių metų gegužę.

Jis teigė nesuprantantis, kodėl už Triukšmo prevencijos įstatymo pažeidimus įmonė baudžiama ribojant alkoholio pardavimą.

Verslininkas tarybos narius tikino, kad pažeidimų dėl alkoholio vartojimo sumažėjo ir konfliktų nebeliko, tad prašė duoti daugiau laiko keisti padėtį.

Tačiau M.Ilginis negalėjo paaiškinti, kodėl net ir pasikeitus klubo valdytojams viešosios tvarkos pažeidimų nesumažėjo, o policijos pareigūnai naktimis čia priversti lankytis taip pat dažnai, kaip ir anksčiau.

Laisvė – nebent kitąmet

„Kiti kurorte veikiantys naktiniai klubai kažkodėl sugeba užtikrinti viešąją tvarką.

Pranešimų skaičius staigiai sumažėjo netgi įspėtuose klubuose.

Kituose tokių problemų iš viso nėra.

Pavyzdžiui, į šalia J.Basanavičiaus gatvės esantį klubą „Exit“ šįmet policija važiavo tris kartus, o pernai buvo vos du iškvietimai“, – pasakojo Palangos policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Kęstutis Bončkus.

Išgirdęs Palangos tarybos sprendimą M.Ilginis Palangos valdžią apkaltino žlugdant verslą ir pažadėjo šį tarybos sprendimą skųsti teismui.

„Kaip gali būti žlugdomas verslas, jei ištisą parą veikiančios įmonės niekas neuždaro? Negi tokio verslo sėkmę sudaro tik nuo 1 valandos iki paryčių parduodamas alkoholis?“ – stebėjosi Palangos meras Š.Vaitkus.

Kaip sakė kurorto vadovas, jau seniai naktinės girdyklos įvaizdį pelnęs „Laukinių Vakarų salūnas“ šią vasarą apribojimų nebeišvengs.

Tačiau per likusį laiką iš esmės pakeitus situaciją, kitais metais alkoholio prekybos apribojimų šiuo adresu veikiančiai įmonei taryba gali ir atsisakyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.