Gera žinia kauniečiams: tarptautinė įmonė planuoja padvigubinti darbuotojų skaičių

Tarptautinė kabelių gamybos pionierė NKT padidino planuojamą priimti darbuotojų skaičių. Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų, nors, kai centras atvėrė duris vasarį, iki metų galo buvo planuojama įdarbinti tik 30.

Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šių metų gale bendrovės paslaugų centre Kaune dirbs 70 darbuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 24, 2018, 1:49 PM, atnaujinta Jul 24, 2018, 1:50 PM

Pasak bendrovės atstovų, jie buvo maloniai nustebinti vietos specialistų kiekiu ir kokybe bei tuo, kad jie be didesnių sunkumų perima sudėtingus procesus.

„NKT Lithuania“ darbuotojai nuo pirmų mėnesių derina, optimizuoja ir automatizuoja įvairius veiklos procesus, kurie yra itin svarbūs motininės įmonės veiklai. Ši teigiama patirtis paskatino priimti sprendimą didinti Kaune vykdomos veiklos mastą.

„Bendrovės NKT sprendimas plėstis po tokio trumpo laikotarpio rodo aukštą pasitikėjimą Lietuvos talentų profesionalumu ir įgūdžiais. Vadovybė jau pastebėjo, kokių gerų rezultatų gali pasiekti pokyčius ir naujas galimybes išbandyti mėgstantys jauni specialistai“, – sakė NKT Paslaugų centro Kaune vadovė Ilona Antonovičiūtė.

Dauguma darbuotojų atlieka su finansais susijusias funkcijas, tačiau bendrovė svarsto galimybes plėsti savo informacinių technologijų centrą Kaune ir planuoja įdarbinti kitų specialybių darbuotojus. 2019 m. „NKT Lithuania“ toliau augs, centrui bus perduota daugiau sudėtingų procesų.

„Pastarąjį dešimtmetį buvo stengiamasi į Lietuvą pritraukti vis daugiau naujų tarptautinių bendrovių, tačiau šioje srityje sėkmingiausių valstybių – Airijos, Singapūro ir kitų – patirtis rodo, kad padedant plėstis jau esančioms bendrovėms, galima sukurti ne mažiau naujų darbo vietų. Lietuvoje dar yra pakankamai erdvės naujoms bendrovėms ir industrijoms, tačiau nedera nuvertinti ir jau esančių investuotojų perspektyvos.

Juolab, kad NKT ne pirma šiemet įsikūrusi įmonė, kuri jau įvykdė tikslus ir planuoja augti bent kelis kartus. Taigi užsienio bendrovių plėtros projektai Lietuvos ekonomikai ir darbo rinkai yra tokie patys svarbūs, kaip ir naujos investicijos“, – teigė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Bendrovė aktyviai ieško jaunesniųjų ir vyresniųjų specialistų bei vadovų. Didesnė komanda padėtų bendrovei „NKT Lithuania“ didinti per pirmąjį pusmetį pasiektus džiuginančius rezultatus ir tapti tikru kompetencijos centru.

„NKT Lithuania“ pastebi tendenciją, kad vis daugiau profesionalų žvalgosi darbo galimybių Kaune ir nori grįžti į savo gimtąjį miestą, o kiti į darbą Kaune kasdien važinėja iš Vilniaus ir kitų miestų, nes Kaunas gali pasiūlyti įdomių save realizuoti padedančių karjeros galimybių.

„NKT Lithuania“ bendradarbiauja su universitetais, profesinio rengimo mokyklomis ir kitais mokymų centrais. Bendrovė sudaro galimybes dirbti studentams ir jaunesniems specialistams, palaiko ryšius su švietimo įstaigomis, informuodama jas apie tai, kokie yra rinkos poreikiai ir kokių sričių specialistų reikės vėliau.

„Kaunas tampa vis patrauklesnis tarptautinių įmonių verslo paslaugų centrams. Čia bendrovės nesunkiai randa savo poreikius atitinkančių informacinių technologijų ir finansų srities patyrusių specialistų. Tai būtų neįsivaizduojama be glaudaus verslo ir universitetų bendradarbiavimo. NKT yra geras pavyzdys bendrovės, sugebėjusios užmegzti stiprius ryšius su vietos švietimo institucijomis vos per porą mėnesių“, – mano VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Visai neseniai oficialiai savo duris atvėrusi „NKT Lithuania“ yra įsikūrusi „Kauno doko“ verslo centre ant Neries kranto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.