JAV įmonė atrado šį Lietuvos miestą: steigs ten gamybos cechą, sukurs 600 darbo vietų

JAV gamintojas „INTUS Windows“ paskelbė apie savo planus atidaryti gamybos centrą ir įdarbinti iki 600 darbuotojų Šiauliuose. 50 tūkst. kv. m ploto gamyklos statybos, kurios kelerius ateinančius metus bus vykdomos etapais, bus pradėtos 2018 m. pabaigoje.

 Įmonės vizualizacija ir G.Šiupario nuotr. 
 Įmonės vizualizacija ir G.Šiupario nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 12:08 PM

Naujoji INTUS gamykla Šiaulių laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) gamins gaminius eksportui į JAV. Gamyklos projektavimas patikėtas lietuvių architektų biurui „2L Architektai“.

Šiuo metu vyksta daugiau nei 100 kvalifikuotų sąmatų sudarymo, projektavimo, IT ir 3D modeliavimo specialistų, kurie gamykloje dirbti pradės 2019 metais, priėmimo į darbą procesas. Dar 500 darbo vietų bus sukurta, kai gamykla bus pradėta eksploatuoti.

Nors šiuo metu INTUS dirba daugiausiai inžinieriai ir ekonomikos, matematikos ar kitų tiksliųjų mokslų sričių išsilavinimą turintys specialistai, bendrovė domisi galimybe įdarbinti aukštos motyvacijos asmenis iš įvairių profesinių sričių.

„Šiaulių laisvąją ekonominę zoną pasirinkome dėl dviejų pagrindinių priežasčių: visų pirma, parengta šios LEZ infrastruktūra leidžia greitai pradėti darbus ir, antra, LEZ operatoriaus komanda – aukštos kompetencijos ir orientuota į klientą. Užmegsime ryšius su vietos švietimo įstaigomis, kad padėtume joms parengti specializuotas programas“, – aiškina „INTUS Windows“ generalinis direktorius Lietuvai Karolis Dieliautas. „Kadangi žadame tapti vienu iš didžiausių darbdavių Šiaulių regione ir didžiausiu uPVC langų gamintoju Baltijos šalyse, tikiuosi, kad aukštojo mokslo įstaigos noriai sutiks su mumis bendradarbiauti.“

INTUS – pirmaujantis energiją taupančių polimerinių langų ir durų gamintojas, kurio pagrindiniai klientai yra nekilnojamojo turto vystytojai visame pasaulyje. Bendrovės gaminiai naudojami stambiuose komerciniuose statybos projektuose JAV: butuose, mokyklose ir kituose statiniuose. INTUS, kaip aplinka besirūpinanti bendrovė, per savo „One Window One Tree“ programą įsipareigoja kiekvienam pagamintam langui pasodinti vieną medį.

2008 metais įsteigta išeivių iš Lietuvos, bendrovė INTUS savo sprendimą investuoti aiškina teigiama Lietuvos ekonomine aplinka.

„Lietuva privalo aktyviau dirbti su išeivija ir „Intus“ sprendimas kurtis Šiauliuose yra to pavyzdys. Tik ryšiai su JAV lietuviais leido šią įmonę paskutinę minutę nukreipti į Lietuvą. O projekto svarba regionui milžiniška – Šiauliuose tai supurtys iki tol tokio dydžio investicijų neturėjusią vietos darbo rinką, o įmonės planai apie 90 proc. gamybai reikalingų prekių ir paslaugų pirkti iš Lietuvos tiekėjų bus rimtas postūmis lietuviškam verslui. Taigi darbas su išeiviais gali duoti milžiniškos naudos šalies ekonomikai ir jis bus stiprinamas“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Lietuvos regionų gamybos potencialą kuria savivaldybių politinė valia ir nuolat plėtojama fizinė bei švietimo infrastruktūra. Jau matėme, kaip stambus gamintojas gali transformuoti ir pagerinti regiono darbo rinką – tai puikiai įrodo „Intersurgical“ pavyzdys Rytų Lietuvoje. INTUS galės pademonstruoti Šiaulių potencialą, taip skatindama domėtis ir kitus galimus investuotojus, kurie, ieškodami potencialių plėtros lokacijų, vertina sėkmės atvejus“, – teigia VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Pranešdamas apie investiciją, Karolis Dieliautas padėkojo ambasadoriui ypatingiems pavedimams Simonui Šatūnui, kuris, Vašingtone dirbdamas Lietuvos ambasadoriaus JAV pavaduotoju, o vėliau ir grįžęs į Lietuvą nuolat skatino Lietuvos ūkio plėtrą. P. Šatūnas suvaidino kertinį vaidmenį padedant bendrovei INTUS pasirinkti Lietuvą. P. Dieliautas taip pat padėkojo Lietuvos Respublikos ūkio ministrui Virginijui Sinkevičiui, kurio „pastangos sumažinti biurokratizmą, supaprastinti procesus, paspartinti sprendimus ir reikalauti protingų įstatymų neliko nepastebėtos kitoje Atlanto pusėje“.

Pagyrimo žodžiai taip pat buvo skirti Šiaulių merui Artūrui Visockui, kurio „dalykiškas požiūris į biurokratizmo mažinimą, inovacijų skatinimą, žmonėms ir verslui draugiškos aplinkos kūrimą“ buvo lemiančiu veiksniu apsisprendžiant dėl naujos gamyklos statybos.

Šiaulių laisvosios ekonominės zonos direktorius ir valdybos narys Artūras Klangauskas pabrėžia, kad INTUS investicija – puikus visų šalių bendradarbiavimo pavyzdys. „INTUS – trečioji įmonė, kuri kuriasi šioje laisvojoje ekonominėje zonoje ir tikimės, kad šiais metais galėsime pranešti apie dar dvi investicijas. Mūsų LEZ laukiamos ne tik užsienio, bet ir vietinės pramonės investicijos, o sėkmingai verslo plėtrai dar turime 4 hektarus iš 133“, – teigia A. Klangauskas.

„INTUS Windows“ – viena iš pirmųjų JAV energijos vartojimo požiūriu itin efektyvių langų ir durų gamintoja ir platintoja. Įmonės langai – vieni iš esminių komponentų „Passive House Institute“ sertifikuotoje pirmojoje energiją taupančioje JAV bažnyčioje, pirmajame LEED „Platinum“ sertifikuotame mišrios paskirties gyvenamajame /mažmeninės prekybos pastate, pirmajame Meino valstijoje energiją taupančiame mokyklos pastate, Niujorke didžiausiame energiją taupančiame bendruomeninių būstų projekte ir keliose dešimtyse LEED, „Passive House“ ir „Energy Star“ sertifikuotų statybos projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.