Šiaulių miesto tarybai pareikšti įtarimai: gresia 60 tūkst. eurų bauda

Išskirtinėmis sąlygomis patalpas vaistinei Centro poliklinikoje išnuomojusi Šiaulių miesto taryba sulaukė Konkurencijos tarybos pagrūmojimo. Pareikalauta, kad nuomininkas būtų parinktas vadovaujantis ne asmeninėmis simpatijomis, bet ES teisės aktais.

Konkurencijos taryba pareikalavo, kad nuomininkai Centro poliklinikoje būtų parinkti vadovaujantis teisės aktais.<br>G.Šiupario nuotr.
Konkurencijos taryba pareikalavo, kad nuomininkai Centro poliklinikoje būtų parinkti vadovaujantis teisės aktais.<br>G.Šiupario nuotr.
Konkurencijos taryba pareikalavo, kad nuomininkai Centro poliklinikoje būtų parinkti vadovaujantis teisės aktais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Konkurencijos taryba pareikalavo, kad nuomininkai Centro poliklinikoje būtų parinkti vadovaujantis teisės aktais.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-02 15:31, atnaujinta 2018-08-02 15:32

Tyrimą atlikusi Konkurencijos taryba pripažino, kad Šiaulių politikų sprendimas be konkurso išnuomoti patalpas vaistinei „Valerijonas“ sukėlė pagrįstų įtarimų, kad pažeistas Konkurencijos įstatymas ir ES valstybės pagalbos taisyklės.

Savivaldybė įpareigota iki rugsėjo 3-iosios pranešti apie priimtus sprendimus ir pateikti paaiškinimus.

Priminta, kad už įstatymo nepaisymą gali tekti sumokėti iki 60 tūkstančių eurų baudą.

„Į gautas pastabas reaguojame – kitam tarybos posėdžiui parengsime projektą dėl sutarties su vaistine „Valerijonas“ nutraukimo, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Marijus Velička. – Priminsiu, kad administracija siūlė ne pratęsti esamą sutartį, o skelbti aukcioną.“

Konkurencijos taryba pradėjo aiškintis situaciją, nes Šiaulių miesto savivaldybė patalpas poliklinikoje išnuomojo be konkurso. Kitiems rinkos dalyviams net nebuvo suteikta teisė varžytis ir teikti patrauklesnį pasiūlymą, nei buvo gautas iš vaistinės „Valerijonas“ savininkės Almyros Girdenienės.

Savivaldybės administracija buvo pateikusi sprendimo projektą skelbti aukcioną su pradine 45 eurų už kvadratinį metrą nuomos kaina.

Tačiau šis siūlymas politikų buvo išvadintas prasilenkiančiu su sveiku protu.

Ypač piktinosi socialdemokratai su vicemeru Justinu Sartausku priešakyje.

Daugiausia šios politinės jėgos pastangomis sutartis buvo pratęsta 2 metams, bet nuomininkė įsipareigojo mokėti tik po 11,58 euro už kvadratinį metrą nuompinigių. Vienintelis laimėjimas – A.Girdenienė pratęsė bulvare esančios vaistinės darbo laiką iki 1 val. nakties, nes artimiausia budinti vaistinė buvo Panevėžyje.

Toks politikų elgesys papiktino ne vieną vaistų verslu užsiimančią bendrovę, mat patalpos buvo perleistos už ypač mažą kainą.

Todėl buvo surengtas patalpų nuomos aukcionas Dainų poliklinikoje.

Rezultatas pranoko lūkesčius: varžėsi net 12 dalyvių, o nuomos kaina šoktelėjo nuo pradinės 45 eurų sumos iki rekordinių aukštumų – 147,19 euro.

Savivaldybė per trejus metus už vos 35,67 kvadratinio metro ploto patalpą susižers net 190 tūkstančių eurų nuompinigių.

Šiame aukcione varžęsi ir rinkos kaina patalpas išsinuomoję verslininkai pabrėžė, kad kur kas geidžiamesnis būtų Centro poliklinikos patalpų aukcionas, nes ten ligonių srautai yra dar didesni.

Trijų įmonių atstovai pareiškė, kad dalyvautų aukcione, jeigu pradinė kaina būtų 200 eurų už kvadratinį metrą.

Tai reiškia, kad „Valerijono“ vaistinė mokėjo ir tebemoka begėdiškai mažai, o savivaldybė per penkerius metus prarado 720 tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?