Garsiame Senamiesčio viešbutyje – FNTT viešnagė, rado dirbančių nelegaliai

Iš pradžių – žinia apie įtarimų šešėlį, kritusį ant vieno prabangiausių Vilniaus viešbučių. O dabar ir žinia apie tai, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko „Narutyje“ patikrinimą.   

Viešbutis „Narutis“ įsikūręs Vilniaus Senamiestyje, Pilies gatvėje.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
Viešbutis „Narutis“ įsikūręs Vilniaus Senamiestyje, Pilies gatvėje.<br> V.Ščiavinsko nuotr. 
„Narutis“, 2009-ieji.<br> A.Barzdžiaus nuotr. 
„Narutis“, 2009-ieji.<br> A.Barzdžiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 10, 2018, 2:43 PM, atnaujinta Aug 10, 2018, 3:35 PM

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje atliekant rizikos analizę dėl šešėlinių reiškinių ir tikrinant turimą informaciją buvo atliktas tikslinis patikrinimas Vilniaus senamiestyje veikiančiame viešbučio restorane dėl galimai nelegalių darbuotojų.

Pasak FNTT atstovės Rūtos Andriuškaitės, trečiadienį, rugpjūčio 8 dieną, FNTT Vilniaus apygardos valdybos pareigūnai lankėsi viešbutyje ir patikrinimo metu nustatė, kad penki jo restorane dirbę asmenys – nelegalūs darbuotojai.

„Tik tikrinimo metu buvo galima nustatyti, kad viešbutyje dirba ir nelegalūs darbuotojai, nes visi darbuotojai dėvėjo viešbučio firminę aprangą.

Nelegaliai dirbantys asmenys dirbdavo trumpą laiką – tik pusryčių metu, kai buvo sulaukiama didžiausio lankytojų srauto, o vėliau jie palikdavo viešbutį. Nustatyta, kad su šiais 5 darbuotojais nebuvo sudarytos darbo sutartys, apie jų įdarbinimą, kaip tai privaloma, nebuvo informuotas teritorinis „Sodros“ padalinys.

Patikrinimo metu viešbučio seife buvo rasta grynųjų pinigų, kurie nebuvo įtraukti į bendrovės apskaitą“, – teigė R.Andriuškaitė.

Už tikslinio patikrinimo metu nustatytus nelegalaus darbo ir Kasos operacijų taisyklių pažeidimus viešbučio vadovui bus surašytas administracinių nusižengimų protokolas, o surinkta medžiaga bus perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui dėl baudos dydžio skyrimo.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad už tokius pažeidimus gresia bauda nuo 1 iki 5 tūkstančių eurų.

Baigė tyrimą 

FNTT prieš kelias dienas pranešė, kad Vilniaus apygardos valdyba kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame vieno didžiausių sostinėje veikiančių viešbučių direktorius (kartu ir akcininkas) kaltinamas apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimu.

Įtariama, kad viešbučio vardu įsigijus, o vėliau pardavus nekilnojamąjį turtą Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), į Lietuvos valstybės biudžetą nebuvo sumokėta beveik 40 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Pareigūnai, analizuodami viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie galimą neteisėtą praturtėjimą, nustatė, kad Vilniuje veikiantis viešbutis 2010 metais Floridos valstijoje įsigijo prabangų nekilnojamąjį turtą, o 2013 metais – dar vieną nekilnojamąjį turtą. FNTT, bendradarbiaudama su JAV partneriais, išsiaiškino, kad 2016 metais abu Floridoje turėti brangūs nekilnojamojo turto objektai buvo parduoti kone dvigubai brangiau ir gautas pelnas siekia daugiau kaip 200 tūkst. eurų.

Nerodo ūkinių operacijų 

FNTT atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių įtarti, kad viešbučio direktorius tyčia nepateikė informacijos ir dokumentų apie nekilnojamojo turto pirkimą ir pardavimą JAV, todėl į viešbučio apskaitą neįtrauktos jokios su tuo susijusios ūkinės operacijos. Duomenys apie gautą daugiau nei 200 tūkst. eurų pelną Lietuvos mokesčių administratoriui taip pat nebuvo pateikti, todėl išvengta sumokėti beveik 40 tūkst. eurų pelno mokesčio.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Lrytas.lt kol kas dar nepavyko susisiekti su viešbučio „Narutis“ vadovu. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.