Europos bankininkų akibrokštas: to Rusija nesitikėjo

Vokietijos banko „Deutsche Bank“ padalinys Londone dar birželio 27 dieną nusiuntė Rusijos vyriausybei laišką, kuriame teigiama, kad pagal banko vidaus taisykles ir reguliavimo institucijos reikalavimus informacija apie banko klientus turi būti periodiškai atnaujinama, todėl iš Rusijos valdžios institucijų gali būti pareikalauta papildomų dokumentų, rašo Rusijos žiniasklaida.

Bankas paprašė Rusijos vyriausybės per 30 dienų su juo susisiekti, kitaip jis gali išsiųsti pranešimą apie ketinimą nutraukti verslo santykius. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Bankas paprašė Rusijos vyriausybės per 30 dienų su juo susisiekti, kitaip jis gali išsiųsti pranešimą apie ketinimą nutraukti verslo santykius. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2018, 12:21 PM, atnaujinta Aug 23, 2018, 12:30 PM

Kaip teigia „Vedomosti“, laiške, be kita ko, sakoma, kad „negalėdami gauti naujausios informacijos iš jūsų įmonės, galime būti priversti nutraukti mūsų verslo santykius“.

Pažymima, kad bankas paprašė Rusijos vyriausybės per 30 dienų su juo susisiekti, kitaip jis gali išsiųsti pranešimą apie ketinimą nutraukti verslo santykius.

Tad atskymo terminas, kuris buvo duotas Rusijos vyriausybei, pasibaigė dar liepos mėnesį, pastebi laikraštis.
Finansų ministerijos atstovas patvirtino, kad laišką gavo, bet komentuoti atsisakė.

Anksčiau buvo pranešta, kad Šveicarijos bankas „Credit Suisse“ įšaldė apie 5 mlrd. Šveicarijos frankų (4,39 mlrd. Eur) sąskaitose, susijusiose su Rusija. Valstybės Dūmos finansų rinkos komiteto pirmininkas Anatolijus Aksakovas pareiškė, kad „Credit Suisse“ sąskaitų įšaldymas veda prie pasaulio finansinės tvarkos sugriovimo.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.