Rokas Masiulis prabilo apie užkaborius: ministerijai grasino

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis prabilo apie grasinimus ministerijai. Anot R.Masiulio, tai nutiko trečiadienį po Seimo Ekonomikos komiteto posėdžio.

 Susisiekimo ministras Rokas Masiulis prabilo apie grasinimus ministerijai. 
 Susisiekimo ministras Rokas Masiulis prabilo apie grasinimus ministerijai. 
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis prabilo apie grasinimus ministerijai. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Susisiekimo ministras Rokas Masiulis prabilo apie grasinimus ministerijai. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 10:29 AM, atnaujinta Aug 24, 2018, 11:21 AM

„Turiu paviešinti vieną nemalonų incidentą, kuris parodo Lietuvos verslo konfederacijos atstovų veiklos metodus.

Kaip buvau informuotas, trečiadienį pasibaigus Seimo Ekonomikos komiteto posėdžiui vienas įtakingas LVK atstovas per ministro komandos narį perdavė grasinimus Susisiekimo ministerijos vindikacijos pareigūnui, ministro patarėjui.

Esą, jei patarėjas nesiliaus daręs to, ką daro, LVK atstovas asmeniškai „užtampys jį per spaudą“, – socialinio tinklo paskyroje penktadienį parašė R.Masiulis.

Be to, jis tęsė: „Nesileisiu į šio Seimo koridoriuje vykusio pokalbio detales, bet, kadangi vindikacijos pareigūnas yra atsakingas už visą ministerijos antikorupcijos priežiūrą, priimu šį įtakingo žmogaus grasinimą kaip grasinimą visai Susisiekimo ministerijos vykdomai antikorupcijos politikai.

Laikau tai absoliučiai netoleruotina, todėl kalbu apie tai viešai. Jokie grasinimai ar „įspėjimai“ nesustabdys ir nepakeis mūsų komandos požiūrio į blogybes susisiekimo sektoriuje. Jei grasinimai ir toliau tęsis, bus informuota teisėsauga.“

LVK pirmininkas Valdas Sutkus BNS teigė, kad komiteto posėdyje konfederacijai jis atstovavo vienas.

LVK vadovas sakė nenorintis komentuoti viešų susisiekimo ministro pasisakymų. Jis teigė nepažįstantis susisiekimo ministro patarėjų.

„Ne esmė, ką jie patarinėja, o esmė, kad įmonės neturi darbo, tame yra esmė. Mes kalbame ne apie patarėjus, man tikrai nėra aktualu, nei aš pažįstu tų patarėjų, nei man įdomu, kokie tie patarėjai. Jie gali būti įvairiausi, bet esmė yra, kad trečdalis darbuotojų atleista, įmonės neturi darbo, visų kelininkų įmonės 2017 metus baigė nuostolingai, kai kurios labai nuostolingai. Taigi, klausimas yra, kaip bus toliau“, – kalbėjo V. Sutkus.
V.Sutkus šią savaitę išreiškė nepasitenkinimą darbų stoka ir ilgomis kai kurių didelių projektų procedūromis. R. Masiulis kritiką atmetė ir teigė, kad kai kuriuose konkursuose nepasirodo nė vienas dalyvis, nes sektoriaus įmonės nori išlaikyti ankstesnį „vieną stilių“.

„Matyti, kad įmonės, kurios buvo įpratusios dirbti pagal vieną stilių, toliau norėtų išlaikyti tai. Sako, nėra darbų, nėra darbuotojų, o 13-oje konkursų nėra kandidatų“, – trečiadienį Seime tvirtino R. Masiulis.

Birželio pabaigoje Susisiekimo ministerija pristatė valstybinių kelių audito rezultatus, jie atskleidė, kad didžioji dalis kelių yra nekokybiški, o valstybė dėl to galėjo patirti 16 mln. eurų žalos. R. Masiulis tuomet teigė, kad darbus atlikusių rangovų bus reikalaujama ištaisyti defektus.

R.Masiulio vadovaujama ministerija pernai pertvarkė kelių priežiūros įmones, sujungdama jas į vieną bendrovę „Kelių priežiūra“ ir dėl korupcijos bei piktnaudžiavimo atleidusi ne vieną regioninės įmonės vadovą, o ieškinius dėl žalos atlyginimo perduodama teismams.

R.Masiulis pernai birželį yra teigęs, kad kelininkai „tvarkėsi kaip savo tėvonijose“.

Be to, R. Masiulis, tik atėjęs į postą, pertvarkė bei paskyrė naujus vadovus ministerijos kuruojamuose „Lietuvos geležinkeliuose“, vėliau – Lietuvos pašte, „Oro navigacijoje“ bei kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.