Kailinių žvėrelių ūkiuose – pažeidimai

 Gavusi informacijos apie galimus gyvūnų gerovės pažeidimus ir patikrinusi šešis kailinių žvėrelių ūkius, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nustatė pažeidimų kanadinių audinių auginimo ūkiuose.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 5:58 PM

Anot pranešimo, kai kuriuose ūkiuose buvo sukandžiotų audinių jauniklių – šiuo metu jie atskirti nuo sveikų gyvūnų ir gydomi. Dar dviejuose ūkiuose pažeisti kai kurie biologinio saugumo reikalavimai, pavyzdžiui, keliuose narvuose buvo laikoma daugiau nei leidžiama jauniklių.

Pažeidimai nėra grubūs, sistemingi, su žauriu elgesiu nesusijęs nė vienas. Bauda yra tik sankcija už padarytą nusižengimą, bus skirtas terminas, per kurį ūkiai privalės pašalinti trūkumus, o mūsų inspektoriai vyks įvertinti“, – BNS sakė VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotojas Giedrius Blekaitis.

Širvintų ir Rokiškio rajonų ūkiams skirta po 15 eurų bauda, o Kaišiadorių ūkio atsakingas darbuotojas iškviestas į bylos nagrinėjimą.

VMVT duomenimis, šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei 200 kailinių žvėrelių (lapių, kanadinių audinių, šinšilų) ūkių. Visi jie tikrinami 1–2 kartus per metus. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.