Parduotuvių lentynose – jau ir lietuviška vištiena užauginta be antibiotikų

Prekybos tinklų lentynas rugpjūčio mėnesį pasiekė Lietuvoje užauginta vištiena, ženklinama „Užauginta be antibiotikų“. „KG Group“ valdomi paukštynai atsiliepdami į augančio vištienos ir palankesnių sveikatai produktų vartojimo tendencijas, pirmieji iš didžiųjų gamintojų pirkėjams pasiūlė net aštuonis prekės ženklu „Vilniaus paukštynas“ pažymėtus lietuviškos vištienos, užaugintos be antibiotikų, produktus. Ženklas „Užauginta be antibiotikų“ ant vištienos pakuotės patvirtina, kad paukščiai per visą auginimo laikotarpį nebuvo gydyti antibiotikais. Tokį ženklinimą gali naudoti tik tas produkcijos gamintojas, kuris turi griežtą antibiotikų naudojimo programą, užtikrina atsekamumą ir produkcijos ženklinimą yra suderinęs su kompetentinga institucija – Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba.

 Prekybos tinklų lentynas rugpjūčio mėnesį pasiekė Lietuvoje užauginta vištiena, ženklinama „Užauginta be antibiotikų“.<br> Bendrovės nuotr.
 Prekybos tinklų lentynas rugpjūčio mėnesį pasiekė Lietuvoje užauginta vištiena, ženklinama „Užauginta be antibiotikų“.<br> Bendrovės nuotr.
 Prekybos tinklų lentynas rugpjūčio mėnesį pasiekė Lietuvoje užauginta vištiena, ženklinama „Užauginta be antibiotikų“.<br> Bendrovės nuotr.
 Prekybos tinklų lentynas rugpjūčio mėnesį pasiekė Lietuvoje užauginta vištiena, ženklinama „Užauginta be antibiotikų“.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 30, 2018, 4:09 PM

„Dėl tarp pirkėjų sparčiai populiarėjančių sveikos mitybos tendencijų jau antri metai iš eilės pirmąją poziciją šviežios mėsos kategorijoje išlaiko šviežia vištiena. Skaičiuojame, kad vištienos pardavimai kasmet tendencingai išauga dešimtadaliu. Vertinant bendrą kiekį, praėjusiais metais šviežios vištienos nupirkta maždaug 40 proc. daugiau nei šviežios kiaulienos. Pastebime, kad ženklu „Užauginta be antibiotikų“ pažymėta vištienos produkcija susilaukė didesnio pirkėjų dėmesio jau pirmosiomis savaitėmis nuo pasirodymo prekyboje. Tad nėra abejonių, kad jos paklausa ateityje tik didės“, – teigia lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Druliene.

„Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, mėsiniai viščiukai auginami laisvi ant kraiko, lesinami subalansuotu lesalu ir tik dėl jų natūraliai stipresnio imuniteto ir atsakingo auginimo jie išauga sveiki, o jų mėsa  būna aukščiausios kokybės. Vištiena, užauginta be antibiotikų, yra „KG Group“ valdomų paukštynų ilgamečio darbo ir įdiegtų pažangiausių auginimo technologijų rezultatas“, – teigia „KG Group“, valdančios bendrovę „Vilniaus paukštynas“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys. Anot jo, vištiena, užauginta be antibiotikų, nuo paprastos skiriasi tuo, kad tai – niekad nesirgusių vištų mėsa.

„Maximos“ asortimente nuo rugpjūčio mėnesio galima rasti vištienos, užaugintos be antibiotikų, produktų, tarp kurių: viščiukas broileris, filė be odos, vidinė filė, krūtinėlė be odos, ketvirčiai, blauzdelės, sparneliai, šlaunelių mėsa be odos – tai mėgstamiausi Lietuvos pirkėjų produktai.

Kaip sako paukštininkystės asociacijos direktorius Vytautas Tėvelis, vištienos, užaugintos be antibiotikų, atsiradimas didžiausio lietuviškos vištienos gamintojo asortimente rodo, kad paukštynai padarė didelį darbą ir pažangą auginimo technologijoje, siekdami patenkinti vartotojų poreikius ir būti inovatyvūs.  Kad būtų išvengta antibiotikų naudojimo viščiukų broilerių auginimo metu, reikia atlikti eilę procesinių pokyčių pradedant nuo pačių paukštidžių rekonstrukcijos ir baigiant stipriu viščiukų broilerių imunitetu. Tai vienas iš svarbiausių dalykų, norint kad paukščiai augtų sveiki.

„Paukščiams susirgus, jų sveikatos būklę, atlikdami nuodugnius tyrimus,  įvertina veterinarijos gydytojai ir tik tada sprendžia, kaip kovoti su ligomis. Bet vaistais gydoma tik tiek, kiek paukščio organizmas yra pajėgus pašalinti antibiotikus. Nes pagal griežtas ES reglamentavimo taisykles, kenksmingų antibiotikų likučių visoje vištienoje negali būti ir nėra. Paukščių, kurie buvo taip gydyti, mėsa nėra žymima „Užauginta be antibiotikų“. Šio ženklinimo naudojimą konkrečiai įmonei suderina ir ženklinimo reikalavimų laikymąsi prižiūri Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba“, – sako V. Tėvelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.