Šilumos tinklams pavyko parduoti pastatą už solidžią sumą

VŠT pasirašė sandorį už 2,18 mln. eurų dėl buvusio administracinio pastato pardavimo

V.Kudirkos gatvėje esančiame name kažkada darbavosi Vilniaus šilumos tinklų administracija. Pastatas jau parduotas. <br> Organizatorių nuotr.
V.Kudirkos gatvėje esančiame name kažkada darbavosi Vilniaus šilumos tinklų administracija. Pastatas jau parduotas. <br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2018, 3:31 PM

Šiandien, rugsėjo 4 d., AB Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) ir UAB „Panevėžio statybos trestas“ pasirašė 2,178 mln. vertės sandorį dėl buvusio VŠT administracinio pastato ir kitų statinių, esančių V. Kudirkos gatvėje, pardavimo. Sandorio vertė nustatyta po rugpjūčio 13–16 d. įvykusio viešo aukciono.

VŠT parduoto įvairių paskirčių ir plotų pastatų kompleksas su valstybinės žemės sklypo nuomos teisės perleidimu sudaro 3111 m2, iš jų administracinis pastatas užima apie 673 m2, o šalia esančių garažų ir kitų statinių plotas – apie 408 m2. Pagal patvirtintą Vilniaus miesto bendrąjį planą, teritorijoje, kurioje yra sklypas, numatoma galimybė statyti aukštybinius gyvenamuosius, komercinius pastatus. Pastatus nupirkusi įmonė įsipareigojo tinkamai išlaikyti arba savo lėšomis iškelti sklype įrengtą VŠT siurblinę, ESO pastotę ir transformatorinę su įrenginiais bei dalį šilumos tinklų.

„Beveik 60 metų senumo pastatai, kuriuos pardavėme, jau nebeatitiko įmonės poreikių, o norint juos pritaikyti efektyviam naudojimui būtų prireikę nemažai investicijų. Be to, manome, kad įmonės administracijai nėra būtina įsikurti prestižinėje sostinės vietoje šalia Tauro kalno. Todėl nusprendėme parduoti šiuos pastatus ir džiaugiamės sėkmingu rezultatu“, – sako VŠT generalinis direktorius Mantas Burokas. Jo teigimu, artimiausiu metu rinkai bus pasiūlyti ir Smolensko gatvėje esantys pastatai.

Iš administracinių patalpų V. Kudirkos gatvėje, kur VŠT buvo įsikūrusi beveik 20 metų, bendrovė išsikėlė 2017 m. kovo pabaigoje, kai po 15 metų trukusios nuomos bendrovė „Vilniaus energija“ grąžino sostinės šilumos ūkį savivaldybės įmonei. Šiuo metu VŠT yra įsikūrusi sostinės Jočionių gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.