Kada, jei ne dabar? Augink verslą su projektu „Pradėk dirbti sau“

Jau antrus metus vykdomas projektas „Pradėk dirbti sau“ teikia ir parodo verslo galimybes pradedantiems ir jau ne vienerius veiklos metus skaičiuojantiems verslininkams. Šio projekto metu UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) kviečia pasinaudoti įvairiomis finansinėmis ir dotacijų priemonėmis visus, norinčius kurti ir plėsti verslą bei siekiančius gauti lengvatų.

 „Invega“ Marketingo skyriaus vadovė Asta Slapšienė.
 „Invega“ Marketingo skyriaus vadovė Asta Slapšienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-07 13:20, atnaujinta 2018-09-07 15:07

„Steigti nuosavą verslą ar imtis jau veikiančios veiklos plėtros – drąsus žingsnis ir ne paslaptis, kad tam reikia ne tik ryžto ar kruopštaus planavimo, bet ir lėšų. Mes siūlome finansines paslaugas įvairaus dydžio įmonėms ir pavieniams, individualią veiklą ar mažąją bendriją įsteigusiems asmenims: padedame gauti lengvatines paskolas, kompensuojame dalį faktiškai sumokėtų paskolos palūkanų, teikiame negrąžintinas subsidijas verslo auginimui ir stiprinimui“, – sako „Invega“ Marketingo skyriaus vadovė Asta Slapšienė.

„Invega“ administruoja Europos Sąjungos (ES) fondų investicijas Lietuvoje, siūlydama verslininkams įvairias finansines lengvatas, finansuojamas iš Europos socialinio fondo ir Europos regioninės plėtros fondo. Verslą vystantys pavieniai asmenys, smulkiojo ir vidutinio dydžio įmonės gali pasinaudoti tiek subsidija verslo pradžiai, tiek daliniu palūkanų kompensavimu verslo paskolai, tiek ir eksporto ar efektyvesnio išteklių naudojimo, gamtinių resursų tausojimo konsultacijų kompensacijomis. Be to, darbdaviai gali pasinaudoti ir kompensacija pagal priemonę „Kompetencijų vaučeris“. Tai kiekvienam darbdaviui tikrai aktuali paslauga, nes išsiuntę darbuotojus į mokymus ar kompetencijų kėlimo užsiėmimus ir todėl patyrę išlaidų, jie gali gauti iki 4 500 eurų siekiančias išmokas.

„Verslo pradžiai ir plėtrai kredito įstaigose yra teikiamos kelių rūšių mūsų prižiūrimos lengvatinės paskolos: iki 600 tūkst. eurų siekiančios paskolos iš Atviro kreditų fondo 2, žemesnėmis nei rinkos kaina teikiamos pasidalytos rizikos paskolos, kurių suma gali siekti net iki 4 mln. eurų bei verslo naujokams, veiklą vystantiems ne daugiau kaip 1 m., kredito unijose teikiamos lengvatinės verslumo skatinimo paskolos, kurių suma gali siekti iki 25 tūkst. eurų“, – kaip lengviau pradėti ir auginti verslą vardija A. Slapšienė.

Pasak „Invega“ Marketingo skyriaus vadovės, pasinaudojusių šiomis finansinėmis paslaugomis jau yra ne vienas tūkstantis verslininkų, kurie „Invegos“ suteiktomis lengvatomis savo veiklą išaugino iki sėkmingo, stabilaus verslo, kuriančio ne tik visuomenei naudingas ir reikalingas prekes ar paslaugas, bet ir darbo vietas.

„Viena svarbiausių projekto „Pradėk dirbti sau“ dalių yra mūsų verslininkų sėkmės istorijos. Tai pasakojimai apie sėkmingai panaudotas finansines priemones, padėjusias įveikti lėšų trūkumo iššūkius, atvėrusias įmonėms kelius ne tik verslo pradžiai, bet ir plėtrai ar suteikusias naujų galimybių, – sako A. Slapšienė. – Sėkmės istorijų išties yra labai įvairių: verslininkai dalijasi ir savo išgyventomis baimėmis, paneigia kai kuriuos verslo mitus, pasakoja apie savo jiems labiausiai pasitarnavusias priemones ir aiškiai vardija, ką su jomis pavyko pasiekti: įsigyti komercines patalpas, darbui reikalingos modernios įrangos, įsteigti daugiau darbo vietų ar pakelti savo darbuotojų kvalifikaciją.“

Išsamią informaciją apie minėtas ir kitas projekto „Pradėk dirbti sau“ kuriamas galimybes ir nuorodomis, kaip galima jomis pasinaudoti, galima rasti tinklalapyje https://pradekdirbtisau.lt/ bei projektą įgyvendinančios UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) internetiniame puslapyje https://invega.lt/lt/.

Įdomiausias verslo idėjas ir jų įgyvendinimo istorijas, bus galima išvysti TV3 laidoje „Misija: dirbame sau“, kiekvieną šeštadienį 11 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.