Siaubo apimti lenkai narplioja, kas „Biedronkoje“ įkando pirkėjui

Prisimenate amerikiečių rašytojo Edgaro Allano Poe apsakymą „Auksinis vabalas“? Jis prasideda tokiu epigrafu: „Žiūrėk! Žiūrėk! Vaikinas šoka kaip pakvaišęs! Tarantulas įkando jam…“

 123rf.com nuotr.
 123rf.com nuotr.
 Portalo se.pl nuotr.
 Portalo se.pl nuotr.
 Portalo se.pl nuotr.
 Portalo se.pl nuotr.
 Portalo se.pl nuotr.
 Portalo se.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 7:42 PM, atnaujinta Sep 14, 2018, 8:00 PM

E.A.Poe prisimintas neatsitiktinai. Nuotykis, kokį Lenkijoje patyrė vienas pirkėjas, užsukęs į lietuvių pamėgtą prekybos centrą „Biedronka“, kažkuo primena didžiojo plunksnos meistro apsakymus.

Pasakojimą būtų galima pradėti taip: „Jaukus prekybos centras. Skamba rami muzika. Jaunas vaikinas stumia prekių prikrautą vežimėlį, dairydamasis į tai, kas išdėstyta lentynose.

Jis tiesia ranką į kruopų pakelį ir ... o siaube!.. Jam už rankos griebia...“

Tik šio „apsakymo“ pabaiga greičiau primena ne E.A.Poe apsakymų laimingas pabaigas, o Agathos Christie detektyvų ar jos žemiečio režisieriaus Alfredo Hitchcocko filmų fabulą.

Bet apie viską – iš pradžių

Lenkijos šiaurėje, prie Elbingo upės, yra įsikūręs to paties pavadinimo miestas. Jame, kaip ir Suvalkuose, Balstogėje ar Krokuvoje veikia portugalų prekybos tinklui „Jerónimo Martins“ priklausančios parduotuvės „Biedronka“.

„Elbingo „Biedronkoje“ pasirodė paslaptingas padaras. Vienas iš parduotuvės klientų apsipirkdamas staiga su pasibjaurėjimu pradėjo mosuoti rankomis, bandydamas kažką atbaidyti nuo savęs.

Kaip papasakojo žmonės, kurie matė šį keistą įvykį, jauną vyrą puolė gyvis, panašaus į egzotišką skorpioną.

Šį incidentą pradėjo tirti vietinis „Sanepidas“ – Państwowa Inspekcja Sanitarna (Valstybinė sanitarijos inspekcija). Negana to, ekspertai iš Varšuvos surinko įvykio vietoje informaciją ir išsiaiškins, kas ir iš kur atkeliavo į populiaraus prekybos tinklo parduotuvę“, – taip pradėjo pasakojimą portalas se.pl.

Buvo penktadienis, ir prekyba pirkėtų užtvindytoje „Biedronkoje“ vyko sklandžiai. Iki tol, kol netikėtai nutiko neregėtas dalykas!

„Užsukau į parduotuvę apsipirkti, ir tada visa tai įvyko, – pasakojo 37 metų pirkėja Ana. – Vienas vaikinas pradėjo trepsėti, mosikuoti rankomis, tarsi norėdamas kažko atsikratyti. Tuojau subėgo darbuotojai. Per „megafoną“ buvo pranešta, kad dėl įvykusios avarijos turime palikti prekybos centrą.

Pamačiau ant grindų kažkokį padarą, kuris buvo panašus į mažą rudą skorpioną“.

Šiuo reikalu susidomėjo „Sanepidas“.

„Peržiūrėjome stebėjimo kamerų vaizdo įrašus. Juose matyti, kad šis žmogus bando kažką nuo savęs nukratyti, bet nesimato, kaip ir kas jį puola“, – sakė Elbingo „Sanepido“ direktorius Marekas Jaroszas.

„Bet mes turime nuotraukų, kuriose galima matyti sunkiai identifikuojamą, sudžiūvusį kažkokio gyvio lavoną. Jis nepanašus į jokį nariuotakojį ar vorą, kurie gyvena mūsų geografinėse platumose“, – pridūrė jis.

Ta pati nuotrauka buvo išsiųsta į specialų institutą Varšuvoje.

„Tikimės, kad ekspertas entomologas suteiks šiek tiek daugiau aiškumo. Kol kas nežinome, kas tai yra“, – užsiminė M.Jaroszas.

Po penktadienio incidento parduotuvėje nedelsiant buvo atlikta dezinsekcija.

Vaikinas, kuriam įkando nežinomas padaras, kreipėsi į greitosios pagalbos punktą, kur gavo vaistų nuo alergijos.

Nežinomas kūnas nėra gyvūninės kilmės

Tariamo gyvio lavoną tyrė profesorius, habilituotas daktaras Stanisławas Ignatowiczius.

Ir štai ką jis pasakė: „2018 metų rugsėjo 11 dieną iš akcinės bendrovės „ERRA“ Gdynėje gavau į plastikinį indą įdėtą nežinomą kūną.

Man buvo pavesta nustatyti šio kūno kilmę. Tai nėra gyvūninės kilmės kūnas. Aš teigiu, kad tai yra augalo fragmentas – žiedo žiedsostis su užsimezgusiomis sėklomis“.

Tad kyla klausimas, kaip atsitiko, kad žiedo žiedsostis įkando „Biedronkos klientui? 

Parengė Leonas Grybauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.