Lietuvos bankas pakirpo sparnus elektroninių pinigų įmonei: vadovas teistas Prancūzijoje

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba atmetė bendrovės „HUSH LT“ prašymą išduoti elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, kadangi bendrovės vadovas neatitiko įstatymo reikalavimų, apie jį bendrovė pateikė neteisingą informaciją.

Į Lietuvos banką  „HUSH LT“ kreipėsi prašydama išduoti elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją. Ji ketino mūsų šalyje leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas per mobiliojo ryšio priemones. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Į Lietuvos banką  „HUSH LT“ kreipėsi prašydama išduoti elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją. Ji ketino mūsų šalyje leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas per mobiliojo ryšio priemones. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 11:24 AM

„Džiaugiamės, kai mūsų šalimi domisi inovatyvios finansų įmonės, turinčios potencialą ir norinčios investuoti į mūsų šalį. Tačiau tuo pat metu atidžiai tikriname, kad pro filtrą neprasprūstų abejotinos reputacijos ir tikslų bendrovės. Tą liudija ir šis pavyzdys“, – sako Lietuvos banko Priežiūros tarnybos direktorius Vytautas Valvonis.

Į Lietuvos banką „HUSH LT“ kreipėsi prašydama išduoti elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją. Ji ketino mūsų šalyje leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimo paslaugas per mobiliojo ryšio priemones.

Rinkdami ir vertindami informaciją apie įmonę ir jos vadovą, Lietuvos banko Priežiūros tarnybos specialistai išsiaiškino, kad jis Prancūzijoje buvo teistas ir nubaustas pinigine bauda už tęstinį nusikaltimą – sukčiavimą, susijusį su viešojo sektoriaus ir socialinės apsaugos išmokomis ir išmokomis šeimai.

Minėtas teistumas nėra išnykęs ar panaikintas. Be to, nustatyta, kad mokėjimo įstaigos, kuriai vadovavo šis asmuo, veiklą už reikšmingus pažeidimus buvo sustabdžiusi Prancūzijos finansų sektoriaus priežiūros institucija.

Advokatų kontoros „Ecovis Proventus Law“ atstovaujama UAB „HUSH LT“, pateikdama informaciją apie vadovą, nenurodė, kad šis asmuo buvo teistas ir kad įmonei, kuriai jis vadovavo, buvo sustabdytas licencijos galiojimas ar kitaip atimta teisė verstis tam tikra veikla. Tokio pobūdžio pažeidimus padaręs žmogus neatitinka ribotos veiklos licencijos siekiančių elektroninių pinigų įstaigų vadovams taikomų reikalavimų. Dėl šios priežasties Lietuvos bankas atsisakė išduoti elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją „HUSH LT“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.