„Luminor“ pirkėjas nesibaimina konkurencijos su SEB ir „Swedbank“

JAV privataus kapitalo fondų milžinė „Blackstone“, perkanti Baltijos šalių „Luminor“ banką, nesibaimina konkurencijos su SEB ir „Swedbank“, bet jau turi atsitraukimo iš banko per biržą ar nebūtinai planą ir neigia kalbas, kad ši investicija yra JAV siunčiama geopolitinė žinia, rašo „Verslo žinios“.

Rugsėjo viduryje buvo pranešta apie tai, kad „Blackstone“ už 1 mlrd. eurų iš DNB ir „Nordea“ perka 60 proc. Baltijos šalyse veikiančio „Luminor“ akcijų paketą. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Rugsėjo viduryje buvo pranešta apie tai, kad „Blackstone“ už 1 mlrd. eurų iš DNB ir „Nordea“ perka 60 proc. Baltijos šalyse veikiančio „Luminor“ akcijų paketą. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2018, 9:46 AM, atnaujinta Sep 25, 2018, 9:47 AM

„Esame gerai pasirengę konkuruoti su SEB ir „Swedbank“, be to, juk turime du skandinaviškus bankus tarp savo akcininkų, todėl konkurencijos nesibaiminame. Patys vartotojai įvertins, kurio banko paslaugos jiems priimtiniausios“, – sako „Blackstone“ vyresnysis vykdomasis direktorius privataus kapitalo investicijų grupėje Nadimas El Gabbanis.

Anot jo, „Blackstone“ apie pasitraukimą iš „Luminor“ pradės galvoti tik po to, kai jungtinis „Nordea“ ir DNB bankas veiks taip, kaip nori vadovybė. N. El Gabbanio teigimu, labiausiai tikėtina, kad tai bus daroma per viešą akcijų siūlymą (angl. initial public offering, IPO).

BNS primena, kad rugsėjo viduryje buvo pranešta apie tai, kad „Blackstone“ už 1 mlrd. eurų iš DNB ir „Nordea“ perka 60 proc. Baltijos šalyse veikiančio „Luminor“ akcijų paketą. Po sandorio „Nordea“ ir DNB toliau valdys po 20 proc. „Luminor“ akcijų, tačiau „Blackstone” per artimiausius keletą metų iš „Nordea“ galės įsigyti likusius 20 proc. turimų „Luminor“ akcijų.

„Blackstone” yra viena didžiausių investicijų bendrovių pasaulyje. Įmonės valdomas turtas siekia 439 mlrd. JAV dolerių (378,9 mlrd. eurų), ji investuoja į privačios nuosavybės, nekilnojamojo turto, viešosios skolos bei turto ir kitus globalius fondus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą