Plačiai atverti vartai Sakartvelo ir Lietuvos verslo bendradarbiavimui

Aktyvesnį Lietuvos ir Sakartvelo verslininkų bendradarbiavimą nuo šiol užtikrins rugsėjo 19 dieną pasirašyta Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Sakartvelo darbdavių asociacijos sutartis. Tuo įsitikinę Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų ekspertai, šią savaitę grįžę iš misijos Sakartvele.

 Rugsėjo 19 dieną bendradarbiavimo sutartį pasirašė Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prezidentas Sigitas Leonavičius ir Sakartvelo Darbdavių asociacijos prezidentas Elgue Meladze.
 Rugsėjo 19 dieną bendradarbiavimo sutartį pasirašė Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prezidentas Sigitas Leonavičius ir Sakartvelo Darbdavių asociacijos prezidentas Elgue Meladze.
 Sakartvelo verslo Ombudsmenas Irakli Lekvinadze (dešinėje) Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prezidentas Sigitas Leonavičiui pažadėjo visokeriopą pagalbą Lietuvos verslui.
 Sakartvelo verslo Ombudsmenas Irakli Lekvinadze (dešinėje) Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prezidentas Sigitas Leonavičiui pažadėjo visokeriopą pagalbą Lietuvos verslui.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-09-27 14:15, atnaujinta 2018-09-27 17:01

Sutartis suartins verslą, mokymai padės Sakartvelo įmonėms

„Lietuva ir Sakartvelas yra pasirašę susitarimą dėl ekonominio bendradarbiavimo, kuris galioja nuo 2015 metų vidurio. Norime tikėti, kad Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Sakartvelo darbdavių asociacijos sutartis leis mūsų šalių verslininkams lengviau rasti partnerius, didins kontraktų skaičių ir prisidės prie šalių ekonominio bendradarbiavimo skatinimo“, – pažymi Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prezidentas Sigitas Leonavičius.

Pasak jo, geri politiniai santykiai ne visada turi svarbiausios įtakos ekonominiam bendradarbiavimui.

„Politikai tik veikdami kartu su verslo bendruomenėmis, asocijuotomis struktūromis, bendrais vizitais, pasitarimais ir misijomis, kuriose būtinas verslo dalyvavimas, gali paskatinti šalių ekonominį bendradarbiavimą“, – sako S. Leonavičius.

Rūmų ekspertai Audronė Masandukaitė, Aistė Litvinaitė – Jablonskienė ir Rūmų Tarybos narys Taurimas Valys misijos metu vedė mokymus Sakartvelo darbdavių asociacijos darbuotojams bei vietos verslininkams, besidomintiems eksporto į ES galimybe. Mokymų metu ekspertai pasidalino savo sukauptomis žiniomis ir praktine patirtimi, diskutavo apie iššūkius, su kuriais susiduria verslas šiuo metu Sakartvele. Lietuvos delegacija taip pat parengė eksporto į Europos Sąjungą gidą, skirtą Sakartvelo mažam ir vidutiniam verslui.

Svarbi Lietuvos verslo patirtis

Sakartvelo Darbdavių asociacijos prezidentas Elgue Meladze susitikimų metu pažymėjo, kad Sakartvelo ir Lietuvos verslo santykiai yra nedovanotinai fragmentiški, ir situacija privalo keistis.

„Mums labai svarbu perimti patirtį iš Lietuvos verslo todėl, kad jūs praėjote tą rinkų paieškos kelią, kuriuo norime eiti mes. Šiuo metu Sakartvelo verslo organizacijos stengiasi padėti mūsų šalies smulkiam ir vidutiniams verslui atverti Europos sąjungos rinkas, todėl Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų ekspertų patarimai, patirtys, klaidų istorijos neabejotinai prisidės prie mūsų verslininkų sėkmingo kelio link Europos rinkų“, – akcentavo E. Meladze.

Jam antrino ir Lietuvos ambasadorius Gruzijoje G. Puodžiūnas.

„Politiniame lygyje Sakartvelas yra pats tikriausias mūsų draugas, tačiau tai kol kas neatsispindi mūsų ekonominiuose santykiuose. Todėl naujas bendradarbiavo etapas, bendradarbiavimo sutartis bei Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų įgyvendinamas projektas yra svarbus žingsnis ir galimybė mūsų šalių verslo atstovams. Lietuvos patirtis ES 14 metų yra pakankamai šviežia, todėl Sakartvelui gali būti labai naudinga“, – įsitikinęs G. Puodžiūnas.

Naujų kontaktų bazė – Rūmų nariams

Projekto „Gruzijos darbdavių asociacijos kompetencijų stiprinimas tarptautinės prekybos srityje“, finansuojamo iš Lietuvos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšų, metu Rūmų ekspertai dalinasi savo žiniomis, siekdami padėti Gruzijos darbdavių asociacijai efektyviau dirbti su savo nariais konsultuojant juos eksporto į ES klausimais.

Lietuvos verslo bendruomenės indėlio svarba Sakartvelo įmonėms, norinčioms eksportuoti produkciją, ne kartą buvo akcentuota ir Rūmų delegacijos susitikimuose su Sakartvelo prekybos ir pramonės rūmų prezidente Nino Chikovani, Sakartvelo verslo Ombudsmenu Irakli Lekvinadze, šioje šalyje dirbančiais Lietuvos verslininkais, susibūrusiais į „Baltijos verslo asociaciją“.

„Naujų rinkų, partnerių paieška yra kasdienė Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų veikla. O aktyvus bendradarbiavimas su Sakartvelo verslo bendruomenėmis ir planuojama steigti Lietuvos – Sakartvelo verslo taryba neabejotinai sujungs ir mūsų valstybių verslininkus“, – reziumuoja Rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius, kviesdamas Lietuvos įmones, norinčias dirbti su Sakartvelo verslu, pasitarti Rūmuose, kurių ekspertai parsivežė nemažą potencialių partnerių kontaktų portfelį.

Šiuo metu Sakartvelui, kuris yra strateginis regiono centras, itin reikalinga pagalba iš Lietuvos inžinierinės pramonės atstovų, todėl Rūmų ekspertai jau perdavė kontaktus Lietuvos įmonėms, mokslo įstaigoms, kurios gali prisidėti prie spartesnio šios šalies ūkio augimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.