„Ryanair“ po streikų apkarpė metinio pelno prognozę

Dėl dviejų keliose Europos šalyse vienu metu surengtų streikų, dėl kurių teko atšaukti šimtus skrydžių, Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ sumažino metinio grynojo pelno prognozę 12 procentų.

Oro bendrovė dabar numato, kad kitų metų kovą pasibaigsiančiais finansiniais metais grynasis pelnas sudarys 1,1–1,2 mlrd. eurų, o ne 1,25–1,35 mlrd. eurų, kaip prognozuota anksčiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Oro bendrovė dabar numato, kad kitų metų kovą pasibaigsiančiais finansiniais metais grynasis pelnas sudarys 1,1–1,2 mlrd. eurų, o ne 1,25–1,35 mlrd. eurų, kaip prognozuota anksčiau.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-01 12:46

Oro bendrovė dabar numato, kad kitų metų kovą pasibaigsiančiais finansiniais metais grynasis pelnas sudarys 1,1–1,2 mlrd. eurų, o ne 1,25–1,35 mlrd. eurų, kaip prognozuota anksčiau.

„Ryanair“ negali atmesti tolesnių skrydžių sutrikimų galimybės ... o tokiu atveju gali tekti dar sumažinti metinio pelno prognozę“, – pareiškė oro bendrovė.

Oro vežėjai paskelbus apie sumažintą pelno prognozę, jos akcijų kursas krito daugiau kaip 7 procentais.

Apie pelno prognozės sumažinimą „Ryanair“ paskelbė praėjus trims dienoms po to, kai įvyko įgulų narių streikas Vokietijoje, Belgijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Portugalijoje ir Ispanijoje. Kiek anksčiau rugsėjį darbą buvo laikinai nutraukusios kai kurios pilotų profsąjungos.

„Ryanair“ darbuotojai reikalauja didesnių atlyginimų ir nori, kad būtų atsisakyta praktikos, kai daugelis iš jų dirba kaip nepriklausomi sutartininkai, negaunantys nuolatiniams darbuotojams numatytų išmokų ir lengvatų.

Kitose nei Airija šalyse dirbantys „Ryanair“ darbuotojai įmonei priekaištauja ir dėl to, kad jie įdarbinami pagal Airijos įstatymus. Darbuotojai tvirtina, jog dėl to jaučiasi itin nesaugūs, nes netenka prieigos prie valstybės pašalpų savo šalyje.

„Ryanair“ jau pasiekė susitarimus su tam tikromis profsąjungomis – pavyzdžiui, praėjusią savaitę ji pasirašė susitarimus su įgulų narių profsąjungomis Italijoje, pagal kuriuos darbo sutartis sudarys pagal Italijos įstatymus. Tačiau kitose šalyse susitarimų dar nėra.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.