Kauno valdžios pasiūlymas verslininkų nesudomino – kėlė vieną sąlygą

Kauno savivaldybė iš naujo ieškos įmonės, kuri ant miestui priklausančių tiltų ir viadukų įrengtų informacinius ekranus. Rugpjūtį skelbtas konkursas baigėsi nesėkme – miesto valdžios pasiūlymas verslininkų nesudomino.

Informacinių ekranų Kaune ant tiltų ir viadukų artimiausiu metu nepamatysime, nes verslininkams netiko konkurso jiems įrengti sąlygos.
Informacinių ekranų Kaune ant tiltų ir viadukų artimiausiu metu nepamatysime, nes verslininkams netiko konkurso jiems įrengti sąlygos.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 1, 2018, 10:35 AM

Eismo specialistai mano, kad ekranų reikėtų 9 miesto vietose – ant 5 tiltų ir 4 viadukų. Parinktos vietos, kuriose eismas yra intensyviausias. Juose būtų rodoma vairuotojams aktuali informacija.

Konkursą laimėjusi ir už savo lėšas ekranus įrengusi įmonė įgytų teisę ant tiltų įrengti metalinės konstrukcijos reklaminius stendus.

„Ekranuose ketiname rodyti vairuotojams aktualią informaciją – oro ir kelio dangos temperatūrą, oro taršos rodiklius, vairuotojų momentinį greitį bei pranešimus apie eismo spūstis“, – pristatydamas sumanymą kalbėjo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Pasak jo, konkurso laimėtojas reklaminius stendus privalėtų įrengti tik už savo lėšas, taip pat mokėti vietinę reklamos rinkliavą. Sutartį buvo numatyta sudaryti penkeriems metams su galimybe ją pratęsti.

Informaciniai ekranai galės būti įrengti ant Varnių tilto (tilto dalis virš Jonavos gatvės ir virš Neries krantinės), M.K.Čiurlionio tilto (tilto dalis virš H. ir O.Minkovskių gatvės, estakada bei tilto dalis virš A.Juozapavičiaus prospekto automobilių judėjimo link miesto centro kryptimi).

Ekranų reikėtų ant viadukų Baltų prospekte virš Žemaičių plento, Tunelio gatvėje prie Geležinkelio stoties bei prie Dainų slėnio ir Utenos gatvėje virš Nuokalnės gatvės.

Paraiškos dalyvauti konkurse buvo priimamos iki rugsėjo 14-osios, tačiau numatytą dieną paaiškėjo, kad jis neįvyko.

„Bendrovės domėjosi galimybėmis ekranus įrengti ant atskirų tiltų ir viadukų, tačiau niekas nepareiškė noro tai daryti ant visų statinių“, – pranešė V.Šiliauskas.

Pasak jo, dabar nuspręsta pakoreguoti sąlygas ir iš naujo skelbti konkursą.

„Svarbiausias pasikeitimas – konkursas bus skelbiamas dėl kiekvieno tilto bei viaduko atskirai“, – sakė V.Šiliauskas. Savivaldybės atstovas vylėsi, kad tai bus padaryta per kelias artimiausias savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.