IT valdo: išrinktas naujas „Investuok Lietuvoje“ valdybos pirmininkas

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ valdybos pirmininku išrinktas Giedrius Dzekunskas. Šiuo metu jis yra „Danske Bank“ IT centro Lietuvoje vadovas. Prieš tai jis vadovavo „Barclays“ technologijų centrui. Pirmininką rinko pačios valdybos nariai.

 2008-ieji, kai G.Dzekunskas vadovavo „Barclays“ technologijų centrui.<br> V.Balkūno nuotr.
 2008-ieji, kai G.Dzekunskas vadovavo „Barclays“ technologijų centrui.<br> V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-10 12:46, atnaujinta 2018-10-10 12:47

G.Dzekunskas turi inžinerijos diplomą, įgytą Vilniaus Gedimino technikos universitete bei verslo administravimo magistrą BMI. Jis yra įgijęs vadovavimo patirties tokiose įmonėse kaip „Siemens“, „Nokia Siemens Networks“, „Lietuvos energija“ ir „Barclays“.

Valdyba turi aiškų vienijantį tikslą – tai Lietuvos gerovė pritraukiant užsienio investicijas ir kuriant aukštos pridėtinės vertės darbo vietas. Dauguma valdybos narių savo darbais į Lietuvą jau yra pritraukę geriausius investuotojus ir jų patirtis bus vertinga valdybos darbui“, – sakė G.Dzekunskas.

Nauja „Investuok Lietuvoje“ valdyba buvo patvirtinta ūkio ministro Virginijaus Sinkevičiaus liepos mėnesį. Iš viso valdybą sudaro septyni nariai, iš kurių keturi – nepriklausomi.

„Naujajai „Investuok Lietuvoje“ valdybai keliama užduotis padėti agentūros vadovams nustatyti ilgalaikes veiklos kryptis, identifikuoti silpnąsias šalies investicinės aplinkos vietas ir teikti agentūrai bei ministerijai pasiūlymus, ką reikėtų tobulinti.

Būtent dėl to į valdybą pakviesti paslaugų centrų, informacinių technologijų, gamybos ir gyvybės mokslų profesionalai, matantys pasaulines tendencijas ir Lietuvos investicinio klimato spragas, susidūrę su agentūros veikla vykdant plėtros projektus ir galintys padėti siekiant pritraukti investicijų“, – teigė Virginijus Sinkevičius, ūkio ministras.

Be G.Dzekunsko, taryboje yra dar du didžiųjų investuotojų atstovai – Arminta Saladžienė, vadovaujanti „Nasdaq Vilnius Services“ ir „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius Raimundas Petrauskas.

Kaip nepriklausomas narys valdyboje taip pat dalyvauja gyvybės mokslų sektoriaus konsultantas, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos prezidentas, Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo tarybos pirmininkas Šarūnas Narbutas.

Likę trys nariai yra paskirti Vyriausybės atstovai – premjero patarėjas ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais Lukas Savickas, ūkio viceministras Marius Skuodis bei užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius.

Valdybos nariai išrinkti ketverių metų kadencijai, jie dirbs neatlygintinai – visuomeniniais pagrindais. Valdybos posėdžiai turės būti šaukiami ne rečiau kaip kartą per ketvirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.