Apklausa parodė, kiek uždirbančius žmones labiausiai paveiktų parduotuvių laiko ribojimas

Didžioji dalis šalies gyventojų sekmadieniais lankosi parduotuvėse, o draudimą joms dirbti sekmadieniais ir per šventes palaiko tik ketvirtadalis žmonių, rodo rinkos tyrimų bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Dažniausiai sekmadieniais neapsiperka pensininkai (45 proc.), bedarbiai (33 proc.), namų šeimininkės (27 proc.), taip pat kaimo žmonės (38 proc.) ir gaunantieji iki 200 eurų pajamų (35 proc.). <br>D.Umbraso nuotr.
Dažniausiai sekmadieniais neapsiperka pensininkai (45 proc.), bedarbiai (33 proc.), namų šeimininkės (27 proc.), taip pat kaimo žmonės (38 proc.) ir gaunantieji iki 200 eurų pajamų (35 proc.). <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Oct 14, 2018, 3:50 PM

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos užsakymu atlikta apklausa rodo, kad dabar sekmadieniais parduotuvėse lankosi 72 proc. pirkėjų, o 23 proc. jų apsipirkimui sekmadienį teikia prioritetą, palyginti su kitomis dienomis.

„Matome, kad turintys didelę perkamąją galią parduotuvėse sekmadieniais lankosi dažniau. Šią žmonių grupę parduotuvių laiko ribojimas paveiktų kur kas daugiau“, – šią savaitę pristatydamas apklausos rezultatus, sakė konsultacijų įmonės „Estep“ analitikas Titas Budreika.

Dažnai – 2–4 sekmadienius per mėnesį parduotuvėse lankosi 46 proc. pirkėjų, tačiau jaunimo iki 29 metų ir pirkėjų su aukštuoju išsilavinimu grupėse ši dalis siekia atitinkamai 58 proc. ir 55 procentus. Dažnai sekmadieniais apsiperka ir didesnes kaip 600 eurų pajamas gaunantys pirkėjai (58 proc.) bei Vilniaus gyventojai (67 proc.).

Dažniausiai sekmadieniais neapsiperka pensininkai (45 proc.), bedarbiai (33 proc.), namų šeimininkės (27 proc.), taip pat kaimo žmonės (38 proc.) ir gaunantieji iki 200 eurų pajamų (35 proc.).

65 proc. apklausos dalyvių teigia, kad parduotuvės sekmadieniais ir švenčių dienomis turėtų dirbti – su nedideliais apribojimais ar be jų. 25 proc. apklaustųjų pritaria, kad šiomis dienomis parduotuvės nedirbtų. Didžioji dauguma (80 proc. ir daugiau) žmonių mano, kad parduotuvės turėtų nedirbti per Naujuosius metus, Kalėdas ir Velykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.