Žurnalų prenumeratoriai liks tuščiomis – pinigai sumokėti, bet leidinių nesulauks

Skolos klampina Skaitmeninio sertifikavimo centro valdomą periodinių leidinių prenumeravimo platformą prenumerata.lt. Jos paslaugų atsisakė ir GM žurnalų leidybos grupė.

Galiausiai prenumeratoriams atsakingi lieka tiekėjai, leidėjai.<br>V.Balkūno nuotr.
Galiausiai prenumeratoriams atsakingi lieka tiekėjai, leidėjai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2018, 2:11 PM

Kaip naujienų agentūrai „Elta“ sakė GM žurnalų leidybos grupės direktorė Gitana Markovičienė, toks sprendimas priimtas skolininkams neatsakinėjant į skambučius, vengiant tartis, kaip likviduoti skolas.

Žurnalų „Moteris“, „Mano namai“, „Tavo vaikas, „Panelė“, „Cosmopolitan“ prenumeratą galima užsisakyti tiesiai iš leidėjo, platformoje prenumerata.gmzurnalai.lt, taip pat Lietuvos pašto skyriuose bei prenumeratos pardavimo partnerių kanaluose „Gera dovana“, „Laisvalaikio dovanos“, zurnaluprenumerata.lt ir kt.

Pasak G.Markovičienės, prenumerata.lt ilgą laiką buvo patikimas žurnalų pardavimo partneris, tačiau kurį laiką vengia laiku atsiskaityti už parduotas žurnalų prenumeratas, nors iš pirkėjų mokėjimus gauna iš karto.

Bendrovė nėra atsiskaičiusi su GM žurnalų leidybos grupe nuo liepos 31 dienos. Skola siekia 2134 eurus. Kadangi dėl skolos likvidavimo su bendrove nepavyko susitarti, skola perduota išieškoti.

„Liūdniausia, kad žurnalų prenumeratas užsisakiusių, bet jų negavusių žmonių akyse dėl situacijos kalti mes, leidėjai”, – sakė G.Markovičienė.

Apie žurnalų prenumeratų per sistemą prenumerata.lt nutraukimą buvo informuotas Skaitmeninio sertifikavimo centro direktorius Moudrikas Dadaševas.

„Sutartį su prenumerata.lt nusprendėme nutraukti iki didžiojo prenumeratų pardavimo sezono pradžios, kad nedidėtų skolos ir netektų nenuvilti savo skaitytojų“, – pridūrė GM žurnalų grupės savininkė.

Spalio 5 d. prenumeratos.lt buvo paprašyta nedelsiant nutraukti GM grupės leidžiamų žurnalų „Moteris”, „Mano namai”, „Tavo vaikas”, „Panelė”, „Cosmopolitan” prenumeratos pardavimus per portalo prenumerata.lt platformą, tačiau žurnalų viršeliai iš portalo buvo išimti tik spalio10 dieną.

G.Markovičienei nesuprantama ir nepriimtina, kad GM žurnalų grupei nutraukus sutartį su prenumerata.lt leidiniai nebuvo pašalinti iš prenumeratos.lt siūlomų prenumeruoti leidinių sąrašo ir toliau buvo jais prekiaujama. „Prenumerata.lt pardavinėjo tai, ko ne tik neturi teisės, bet ir negali parduoti“, – atkreipė dėmesį ji.

Skaitmeninio sertifikavimo centro direktorius M.Dadaševas informuotas, kad nuo spalio 5 d. GM žurnalų leidybos grupė nebepriims prenumeratorių užsakymų iš prenumerata.lt, prenumeratoriams nebesiųs žurnalų, už kuriuos neatsiskaityta.

Pasak įmonės „Press Express“ vadovo Viginto Bartaševičiaus, su prenumerata.lt tikrai yra bėdų.

„Jie priiminėja prenumeratorių užsakymus, bet neatsiskaitinėja su leidėjais. Mes jiems nebesuteikiame teisės priiminėti savo leidinių prenumeratų, nes jie iš žmonių, kurie per juos prenumeruoja leidinius, pinigus gauna iš karto, o mes jų atsiskaitymų nesulaukiame mėnesių mėnesiais. Prenumeratorius, kurie per prenumerata.lt užsiprenumeravo leidinius, informuojame, kad jie tų leidinių negaus, jei tik disponuojame informacija apie juos”, – „Eltai“ sakė „Press Express“ vadovas.

„Bet šiuo atveju ne viskas mūsų galioje. Galutiniame rezultate prenumeratoriams liekame atsakingi mes, tiekėjai, leidėjai”, – pridūrė V.Bartaševičius.

Kol nebus padengtos skolos ir visiškai atsiskaityta su šia įmone, už leidinių prenumeratas per sistemą prenumerata.lt, „Press Expres“ taip pat nevykdys jų užsakymų.

Prenumerata.lt skolinga ir žurnalui „Sodo spalvos”. Kaip „Eltai“ sakė jį leidžiančios bendrovės „Katikauga” vadovė Birutė Stanislauskienė, bendradarbiavimo su šia įmone žurnalas nenutraukė, skolas bando susigrąžinti pagal sudarytą grafiką.

Komentarą apie Skaitmeninio sertifikavimo centro portalo www.prenumerata.lt skolas leidėjams ir prenumeratoriams jo atstovai pateikė raštu.

„Atsakydami į jus dominančius klausimus atkreipiame dėmesį, kad informacija apie prenumerata.lt klientus ir sutartis yra konfidenciali. Tuo pačiu metu užtikriname, kad klientams, kurie dėl kokių nors priežasčių negavo arba žinotina, kad negaus leidinių, yra grąžinama atitinkama suma. Išsamesnė informacija apie susidariusias situacijas nuolat atnaujinama portalo www.asmenskodas.lt skiltyje „Oficialūs dokumentai“, – rašoma komentare.

Detalizuoti, per kiek laiko bus atsiskaitoma su prenumeratoriais ir leidėjais, Skaitmeninio sertifikavimo centras nebuvo linkęs.

„Elta“ primena, kad 2001 metais veiklą pradėjusi prenumerata.lt be tradicinių leidinių prenumeratų siūlo ir elektroninius leidinius, prenumeratos dovanų kuponus. Skelbiama, kad portalas bendradarbiauja su daugiau kaip 60 leidėjų, gali pasiūlyti per 400 leidinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.