Dėl pokyčių „Small Planet“ bendrovėje prabilo ir Turizmo departamentas

Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ sprendimas pertvarkyti pagrindinę įmonę Lietuvoje neturėtų sujaukti šalies turistų planų. Pasak Turizmo departamento, su bendrove bendradarbiaujantys kelionių organizatoriai jau numatę alternatyvas.

„Small Planet Airlines“ antradienį pranešė, kad dėl finansinių sunkumų ėmusis restruktūrizuoti jos antrines bendroves Lenkijoje ir Vokietijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Small Planet Airlines“ antradienį pranešė, kad dėl finansinių sunkumų ėmusis restruktūrizuoti jos antrines bendroves Lenkijoje ir Vokietijoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2018, 10:12 AM, atnaujinta Oct 24, 2018, 11:09 AM

Departamdento Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis teigia, kad apie situaciją jau anksčiau kalbėta su bendrovėmis „Tez Tour“ ir „Novaturas“, kurios naudojasi „Small Planet Airlines“ paslaugomis.

„Kol kas nematome pavojaus ženklų, kadangi apie tokią situaciją jau buvo kalbėta anksčiau tiek su „Tez Tour“, tiek su „Novaturu“. Abu kelionių organizatoriai teigė, kad jie įvertino riziką ir daugėja kompanijų, su kuriomis jie dirba, tai yra, į kai kurias kryptis ar į tą pačią Turkiją – populiariausią – skraido jau ir kitos kompanijos“, – BNS sakė T.Žentelis.

„Tokio pažado neturime išgavę, bet tas planas B yra ir, jeigu šiuo atveju pasitrauktų šita kompanija („Small Planet Airlines“ – BNS), jie turėtų alternatyvas“, – pridūrė T.Žentelis.

Vienas didžiausių Lietuvos kelionių organizatorių „Novaturas“ antradienį teigė, kad jo partnerės „Small Planet Airlines“ pertvarka nepaveiks suplanuotų kelionių – bendrovė jau anksčiau pradėjo pokalbius su kitomis užsakomųjų skrydžių įmonėmis.

Trečiadienį „Novaturo“ atstovai BNS teigė kol kas negalintys pateikti daugiau informacijos apie kitus vežėjus.

Pasak BNS kalbintų kai kurių agentūrų atstovų, nenorėjusių skelbti pavardžių viešai, kai kurie kelionių organizatoriai jau turi sutartis su kitais vežėjais 2019 metams, o tarp jų minima „Turkish airlines“, Lenkijos, Čekijos ir Turkijos užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tačiau turizmo rinkos žinovai sako, jog, jei pasitrauktų „Small Planet Airlines“, kai kurios kelionės gali neįvykti, nes rinkoje labai trūksta lėktuvų.

„Small Planet Airlines“ antradienį pranešė, kad dėl finansinių sunkumų ėmusis restruktūrizuoti jos antrines bendroves Lenkijoje ir Vokietijoje bei pažadėjus jų tiekėjams padengti skolas, ji kreipėsi į teismą ir dėl Lietuvos įmonės restruktūrizavimo. Visoms įmonėms ieškoma investuotojų.

„Small Planet Airlines“ vadovas Kristijonas Kaikaris pranešime teigė, kad pagrindinės jos įmonės veikla šiemet yra pelninga – veiklos pelnas metų pabaigoje turėtų siekti 3,4 mln. eurų, tačiau jį viršys nurašomos antrinių Vokietijos bei Lenkijos įmonių skolos.

„Small Planet Airlines“ iki lapkričio pabaigos Vilniuje atleis 44 darbuotojus, nes dalis paslaugų grupėje teikiama centralizuotai – iš Vilniaus biuro. Be to, Lenkijoje įmonė jau sumažino orlaivių skaičių nuo 10 iki dviejų.

„Small Planet Airlines“ komunikacijos vadybininkė Berta Jasiukėnaitė trečiadienį informavo BNS, kad bendrovė vasaros sezono metu skraidina 28 kryptimis, o pagrindinės šalys yra Turkija, Bulgarija, Graikija. Be to, skraidinama į Ispaniją, Italiją, Portugaliją, Egiptą, Maroką, Kanarų salas.

Pasak bendrovės atstovės, netrukus prasidėsiančio žiemos sezono metu kryptys keičiasi, tampa populiarūs slidinėjimo kurortai Austrijoje, Prancūzijoje, Italijoje. Toliau skraidinama į Kanarų salas, Egiptą, Jungtinius Arabų Emyratus (Dubajų), naujos kryptys – Jordanija, Tunisas.

Lietuvoje šiuo metu veikia trys didžiausi kelionių organizatoriai – „Novaturas“, „Tez tour“ bei „Kidy tour“. Be to, šiemet Lietuvoje veiklą pradėjo didžiausia Lenkijos kelionių organizatorė „Itaka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.