G. Nausėda įvertino maisto kuponų idėją: „Tai žingsnis atgal ir sunkiai suvokiamas“

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda, pristatydamas savo rinkiminę programą, prabilo ir apie Vyriausybės pasiūlytą maisto kuponų sistemą. Ekonomisto teigimu, ji sunkiai suvokiama ir visų problemų tikrai neišspręs.

Gintaras Nausėda. <br>T.Bauro nuotr. 
Gintaras Nausėda. <br>T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2018, 2:14 PM, atnaujinta Nov 12, 2018, 2:21 PM

„Manau, kad tai yra kelias atgal. Dėl tos priežasties, kad žmonės, verslas yra daug išmanesni, nei valstybės pareigūnai. Atsiprašau, kad turiu tai konstatuoti. Įvedinėdami tokias keistas priemones mes kainų kilimo tikrai nesustabdysime, manau, kad geriausias būdas yra konkurencija, iš smulkiojo verslo pusės“, – taip Vyriausybės pasiūlymus vertino G.Nausėda.

Jis pasiūlė kiek kitokį būdą spręsti kainų didėjimo problemą.

„Vienas dalykas yra deklaracijos, kitas dalykas yra gyvenimas. Rinkėjai turėtų vieną kartą pasakyti, kad užteks muilinti akis. Smulkiojo verslo plėtra yra ne tiek instrumentas, kuris pažabos kainų kėlimą, bet būdas užsitikrinti sau pragyvenimo šaltinį. Ir netapti našta socialiniams fondams, naudojantis socialinėmis išmokomis. Tai būtų dvigubas laimėjimas“, – sakė G.Nausėda.

Kandidatas tikino, kad kainų didėjimo stabdymą reikėtų spręsti kiek kitaip.

„Bet to nepadarysime gąsdindami verslus, kad kišimės į sutartis, įvedinėsime sunkiai suprantamas vaučerių sistemas“, – pirmadienį žurnalistams sakė G.Nausėda.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad praėjusią savaitę pristatyti maisto kuponai, anot premjero Sauliaus Skvernelio, padėtų skurdžiausiai gyvenantiems žmonėms, padidintų konkurenciją, skatintų smulkiųjų prekybininkų ar ūkininkų parduotuvių verslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.