Prekybos karas temdo Singapūro ekonomikos perspektyvas

Tikimasi, kad Singapūras praneš apie lėtesnį trečiojo ketvirčio ekonomikos augimą, negu iš pradžių manyta, prognozuoja „Reuters" apklausa.

Singapūras.<br>EPA-ELTA
Singapūras.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2018, 11:31 AM

Singapūro gamybos sektorius susiduria su sunkumais dėl silpnesnės pasaulinės paklausos ir intensyvėjančio prekybos ginčo tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos.

11-ka apklaustų ekonomistų prognozuoja, kad liepos-rugsėjo mėnesiais vyriausybės galutinio bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas sudarė 4,2 proc. ir visgi buvo didesnis negu 1,2 proc. antrąjį šių metų ketvirtį.

Ekonomistų teigimu, galutinis trečiojo ketvirčio BVP po patikslinimų bus mažesnis dėl lėtesnių nei tikėtasi gamybos rodiklių ir silpnesnių paslaugų sektoriaus rezultatų, susijusių su bankų paskolomis ir nekilnojamojo turto pardavimais.

Pirmoje metų pusėje Singapūro ekonomikos augimas buvo stiprus, bet pastaraisiais mėnesiais kilo sunkumų. Singapūro centrinis bankas įspėjo, kad karštas prekybos karas tarp Jungtinių Valstijų ir svarbios Singapūro prekybos partnerės Kinijos, gali pakenkti jo ekonomikai.

Eksporto į Kiniją augimas lėtėjo penktą mėnesį iš eilės, pakurstydamas nerimą dėl Singapūro ūkio perspektyvų, neblėstant Kinijos ir JAV prekybos įtampai.

Irma Baranauskaitė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.