Neatleido – nubaudė už paslėptą vištienos reklamą

Interneto portalų grupė „Tipro Group“ ir „All Media Lithuania“ (buvusi „Tele-3“) nubaustos dėl paslėptos vištienos reklamos. Vartotojų teisių apsaugos tarnyba už Reklamos įstatymo pažeidimus bendrovėms skyrė po 1 tūkst. eurų baudas.

Tarnybos teigimu, vištieną reklamavo kultūrizmo čempionas Tomas Kairys, bet publikuojami straipsniai nebuvo pažymėti žodžiu „reklama“.
Tarnybos teigimu, vištieną reklamavo kultūrizmo čempionas Tomas Kairys, bet publikuojami straipsniai nebuvo pažymėti žodžiu „reklama“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 12:10 PM, atnaujinta Nov 21, 2018, 12:17 PM

Tarnyba gavo vartotojų pranešimus dėl įmonių tinklalapiuose skleistos galbūt paslėptos paruoštos kepti vištienos „ChickFit“ reklamos.

Tarnybos teigimu, „Tipro Group“ tinklalapyje www.sportas.lt ir „All Media Lithuania“ svetainėje www.tv3.lt vištieną reklamavo kultūrizmo čempionas Tomas Kairys.

„Publikuojami straipsniai nebuvo pažymėti žodžiu „reklama“, dėl to vartotojai galėjo susidaryti įspūdį, jog pateikiama informacija yra objektyvi ir nešališka, ir todėl galėjo būti suklaidinti“,– pranešė tarnyba.

Anot jos, abi bedrovės nurodė nesiekusios klaidinti vartotojų, jų darbuotojai per klaidą nepažymėjo straipsnių žodžiu „reklama“.

„All Media Lithuania“ priklauso vienas populiariausių Lietuvoje televizijos kanalų TV3, taip pat pramoginiai kanalai TV6 ir TV8.

„Tipro Group“ priklauso apie 50 interneto svetainių, tarp kurių – pasmama.lt, ligos.lt, gaspadine.lt, sportas.lt, lol.lt, pazintys.lt, ekonomika.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.