Italijos užsispyrimas atvėrė kelią precedento neturinčioms sankcijoms

Europos Komisija (EK) atmetė Italijos kitų metų biudžeto projektą ir taip atvėrė kelią precedento neturinčioms sankcijoms.

 Italijos užmačios gąsdina Europos Komisiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Italijos užmačios gąsdina Europos Komisiją.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-22 09:51, atnaujinta 2018-11-22 09:55

EK prieš mėnesį jau buvo sukritikavusi Italijos biudžeto projektą ir nurodžiusi jį peržiūrėti. Tačiau Italija užuot sumažinusi išlaidas ketina jas didinti.

Komisijos vicepirmininkas Italijos vyriausybės siūlyme įžvelgia grėsmę valstybės stabilumui ir užsimena apie galimybę pradėti Italijai perviršinio deficito procedūrą.

„Liepą rekomendavome Italijai sumažinti struktūrinį deficitą iki šešių dešimtųjų procentų bendrojo vidaus produkto (BVP) 2019-aisiais. Mūsų analizė atskleidė, kad peržiūrėtame biudžeto plane numatoma, jog Italijos struktūrinis deficitas kitais metais išaugs maždaug vienu procentu BVP. Skaičiai kalba už save. Todėl apgailestaudami šiandien patvirtiname mūsų vertinimą, kad Italijos biudžeto planas stipriai prasilenkia su liepą mūsų pateiktomis rekomendacijomis“, – sako EK vicepirmininkas Valdis Dombrovskis.

Bendrijos valstybės turės per dvi savaites nuspręsti, ar leisti pradėti šią ilgą procedūrą, kuriai pasibaigus ir Romai toliau ignoruojant pastabas, galėtų būti skirtos baudos, siekiančios iki 2 dešimtųjų procento Italijos BVP.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.