„Juodasis penktadienis“: streikuoja „Amazon“ darbuotojai Vokietijoje ir Ispanijoje

„Amazon“ logistikos centruose Vokietijoje ir Ispanijoje dirbantieji penktadienį surengė streiką, „juodojo penktadienio“ dieną neateidami į darbą, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Amazon“ Vokietijos padalinio atstovų teigimu, iš viso apie 620 darbuotojų iš Bado-Hersfeldo ir Reinbergo miestuose esančių logistikos centrų dalyvauja streike, tačiau didžioji darbuotojų dalis vis tik atėjo į darbą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Amazon“ Vokietijos padalinio atstovų teigimu, iš viso apie 620 darbuotojų iš Bado-Hersfeldo ir Reinbergo miestuose esančių logistikos centrų dalyvauja streike, tačiau didžioji darbuotojų dalis vis tik atėjo į darbą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2018, 4:27 PM, atnaujinta Nov 23, 2018, 4:31 PM

„Amazon“ Vokietijos padalinio atstovų teigimu, iš viso apie 620 darbuotojų iš Bado-Hersfeldo ir Reinbergo miestuose esančių logistikos centrų dalyvauja streike, tačiau didžioji darbuotojų dalis vis tik atėjo į darbą.

Vokietijos „Verdi“ paslaugų sektoriaus darbuotojų profesinė sąjunga ragina „Amazon“ darbuotojus streikuoti visą parą iki šeštadienio, reikalaudama geresnių atlyginimų darbuotojams ir darbo sutarčių, užtikrinančių geras darbo sąlygas, pasirašymo.

„Artėjame prie metų pabaigos, meto, kuris yra itin sudėtingas darbuotojams. Ypatingai per tokią dieną, kaip „juodasis penktadienis“, turime atkreipti dėmesį į darbuotojų gerovę“, – teigė „Verdi“ atstovė Mechthilda Middeke.

„Amazon“ atstovai tikino, kad darbuotojams įmonėje yra užtikrinami konkurencingi atlyginimai ir priedai. Vokietijoje „Amazon" pradedantys dirbti žmonės uždirba 10,78 euro valandinį atlyginimą.

Tuo tarpu „Amazon“ sandėlyje Ispanijoje, San Fernando de Henares mieste, dirbantys žmonės išėjo iš darbo penktadienį ir streikuos iki sekmadienio. Profesinės sąjungos tikino, kad apie 85-90 proc. darbuotojų dalyvauja streike Ispanijoje.

„Amazon“ Ispanijos padalinio atstovai teigė, kad tokie skaičiai neatspindi realybės, nes dauguma darbuotojų yra savo darbo vietose.

Darius Mikutavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.